SBS 6 blijft ‘gribusbende’ Peter Gillis promoten: ‘Dit is misleiding’

Jan Dijkgraaf vindt het een grove schande dat SBS 6 de omstreden Peter Gillis zo’n groot podium blijft geven. “Elke kijker die een vakantie boekt bij zijn gribusbende moet die zender aanklagen!”

Nicol Kremers en Peter Gillis © SBS 6

De vakantieparken van Peter Gillis krijgen al jaren een stortvloed aan negatieve recensies van bezoekers. RTL Boulevard besteedde vorig jaar al een item aan zijn ‘smerige poepparken‘ en MAX Vakantieman deed er zelfs een heuse undercoveractie met schokkende resultaten. Het is volgens Johan Derksen een grove schande.

Aftandse hondenhokken

Mensen die naar de Oostappen-vakantieparken van Peter Gillis gaan hebben over het algemeen niet veel te besteden. Juist daarom vindt zijn SBS 6-collega Johan het een blamage dat die parken er zo slecht aan toe zijn.

Johan zei afgelopen zomer in Vandaag Inside: “Weet je wat eens iemand op tv moet zeggen? Dat hij niet arbeidersmensen die niet zoveel geld te besteden hebben in van die aftandse hondenhokken op die kutparken van hem moet douwen.”

Jan Dijkgraaf verbaasd

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het verbazingwekkend dat SBS 6 gisteren gewoon weer is begonnen met een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa. “Ondanks alles is er toch gewoon een nieuwe reeks opgenomen. Ondanks alles, ja”, schrijft hij in zijn column Briefje van Jan.

En dan heeft Jan het niet alleen over de deplorabele toestand van zijn vakantieparken. “Sla je ‘ons Nicolleke’ op d’r bek of grijp je haar bij de keel of trap je haar in haar buik of probeer je een stuk uit haar neus te bijten en word je daarvoor gearresteerd? Geen probleem voor SBS 6!”

Misleiden van kijkers

Het is Jan duidelijk dat het moreel kompas van SBS 6 verkeerd afgesteld staat, maar: “Wat SBS 6 niet zou moeten jeuken is dat haar kijkers mogelijk benadeeld worden door het uitzenden van die serie.”

Met de beelden die SBS 6 uitzendt worden bepaalde kijkers aangespoord om een vakantie te boeken bij Peter Gillis, stelt hij. “Omdat SBS 6 een ander beeld uitzendt dan de werkelijkheid.”

‘Klaag SBS 6 aan!’

Jan somt een hele waslijst op met bizarre bevindingen van mensen die in Peters parken zijn geweest. Het gaat dan van hygiënische wantoestanden tot vechtpartijen en van gore toiletten tot ziek worden van het zwembad.

Hij besluit: “Iedere kijker zwakzinnige die na het kijken naar de serie Massa is Kassa besluit om een vakantie te boeken en afgesnauwd te worden bij die smerige gribusbende van jou zou eigenlijk SBS 6 moeten aanklagen wegens misleiding.”

Kerst met Gillis

SBS 6 trekt zich niets aan van alle kritiek. De zender kondigt vandaag kerst met Peter Gillis aan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 blijft de parken van Peter Gillis promoten. Schandalig richting de kijkers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen