Peter Gillis sluit smerige parken na undercoveractie MAX Vakantieman

SBS 6-ster Peter Gillis sluit tijdelijk al zijn Oostappen-vakantieparken na een undercoveractie van de kijkcijferhit MAX Vakantieman. Hij laat naar eigen zeggen alles ‘up to date’ maken.

MAX Vakantieman over Peter Gillis © MAX

Peter Gillis heeft behoorlijk wat over zichzelf afgeroepen met zijn tv-verschijningen in de SBS 6-soap Massa is Kassa. Hoge bomen vangen veel wind en dat ondervindt Peter nu aan den lijve. De erbarmelijke staat van zijn vakantieparken wordt namelijk gretig gedeeld met de media.

Heel vies en sleets

Na het kritische item in RTL Boulevard, kreeg Peter Gillis gisteren ook de ‘mystery guest’ van MAX Vakantieman over zich heen. Die is een nachtje blijven slapen in een van de Oostappen-vakantieparken en trof één smerige bende aan. “Massa is kassa, maar er is hier wel heel veel vies, sleets en teleurstellends. Is dat erg? Hatseflats! Dat is erg!”

MAX Vakantieman deelde bovendien talloze vernietigende recensies over Peters vakantieparken. “Nooit meer!!! Het is ouwe meuk en vies. Als je klachten hebt wordt hier niks mee gedaan. Gordijnen hangen half aan de rails, alles is kapot”, klinkt het bijvoorbeeld. Anderen klagen over poep, bloed en schimmel.

Angela boos

Angela de Jong vindt het schandalig dat Peter Gillis zijn klanten zo benadeelt. “Wie zich een ietsiepietsie verdiept in de recensies van zijn vakantieparadijzen – Schaarsbergen, Asten en waar ze allemaal ook zitten – dan weet je dat de klanten in een gribus bivakkeren tussen de bloed- en poepvlekken”, schrijft ze vandaag in haar AD-column.

Het is goed dat MAX Vakantieman hem nu aanpakt, vindt Angela. “Want Gillis durft voor een weekend in dit ho’ nog 320 euro te vragen. Hoor ik hier iemand ‘oplichter’ roepen?”

Peter sluit parken

Peter heeft nu besloten om zijn parken tijdelijk te sluiten, zegt hij in een reactie aan MAX. “Dat er bij sommige accommodaties achterstallig onderhoud is zal ik niet ontkennen. Mede door een gebrek aan personeel en vertraging in de aanlevering van materialen is nog niet alles uitgevoerd naar onze maatstaven.”

En nu? “Door de omvang van onze parken en aantal accommodaties moeten wij ook keuzes maken in welke we kunnen vernieuwen en welke worden opgeknapt. Daarvoor kiezen we er ook voor om direct na de herfstvakantie de parken tot de pasen te sluiten om met man en macht alles weer up to date te maken voor het volgende seizoen.”

Wantrouwen

Angela gelooft er weinig van. Zij wantrouwt de Gillisjes. “De reactie van de directie van Oostappen was tekenend: zoveel parken bla bla keuzes maken bla bla gebrek aan personeel en materialen bla bla volgend jaar beter.”

Het is simpel: Peter wil zichzelf verrijken over de rug van gedupeerde vakantiegangers, besluit Angela. Ze wijst erop dat gisteren in de herhaling van Massa is Kassa te zien was hoe hij een lamp van 2.300 euro kocht voor zijn vriendin. “Aha, ‘keuzes maken’. Ik snapte het ineens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet SBS 6 zijn handen aftrekken van Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen