Hans Kraay jr. en Tina Nijkamp samen aan tafel: ‘We hadden ruzie’

Hans Kraay jr. en Tina Nijkamp zaten gisterenavond samen aan de talkshowtafel van Renze Klamer. Het leverde op een zeker moment een ongemakkelijke stilte op. “We hebben een akkefietje gehad.”

Hans Kraay jr. en Tina Nijkamp © RTL

Tina Nijkamp was in haar tijd als zenderbaas van SBS 6 de leidinggevende van Hans Kraay jr. Gisteren, vele jaren later, zaten ze samen aan de talkshowtafel van Renze Klamer. Zij als de Angela de Jong van de kijkcijfers, hij om het voetbal te bespreken. “Volg jij Tina ook, Hans?”, vraagt Renze op een gegeven moment.

Akkefietje

Hans antwoordt instemmend. “Ja, ik volg Tina al mijn hele leven. Tina is mijn bazin geweest. Bij SBS, vrij lang geleden.”

Renze: “En? Was dat leuk?”

Er volgt een veelzeggende stilte. Hans: “Dat was best leuk.”

Renze lachend: “Ik zag twee blikken tegelijk zo naar mij.”

Tina: “Het was hartstikke leuk. We hebben wel één akkefietje gehad.”

Hans: “Ja, we hebben een akkefietje gehad.”

Renze: “Moeten we het er verder over hebben?”

Hans: “Nee hoor.”

Conflict over VI

Nou, daar denkt Tina gelukkig anders over. “Nou, dat ging over… Nou ja, laten we het dan maar meteen op tafel gooien! Je hebt het volgens mij ook nog in je boek beschreven zelfs, maar dat maakt ook niet uit. Het is ook gewoon zo. Het was zo: de mannen van VI bestaan natuurlijk al heel lang en die zaten op RTL heel erg lang.”

Ze vervolgt: “Hans schoof daar elke week aan. Dat programma werd steeds succesvoller en ik dacht: volgens mij is Hans bij ons in dienst en betalen wij zijn salaris en nu zit hij elke week bij RTL. Ik was daar niet zo blij mee. Op een gegeven moment hing er een héle grote poster bij de Amsterdam Arena, met Hans daar ook op, als ‘de gezichten van VI’.”

Iets te gortig

Tina ontplofte daarop. “Toen dacht ik: ja, dit wordt me te gortig, dus toen heb ik een gesprek gehad en zei ik: ‘Ja, dit kan natuurlijk niet.’ Ik kan ook niet bij RTL programmadirectie gaan doen. Zo werkt het niet natuurlijk. Zo is dat gegaan.”

Hans bevestigt dat verhaal. “Toen mocht ik nog maar één keer in de maand aanschuiven of een halfjaar helemaal niet. Ik had flink de kleren op Tina in, want dit deed ik al jaren en jaren.”

Tina wilde VI

Het verbaasde Hans wel dat Tina daarna een poging deed om de mannen van VI in huis te halen. “Tina is van tak-tak-tak-tv, dus heel snel. Zij is eigenlijk de voorloper van TikTok en kort, kort, kort. Zij hield niet van uitgebreide talkshows, dus zij vond Veronica Inside met Johan, René, Wilfred en mij eigenlijk wel te lang.”

Hij besluit: “Totdat ze me in één keer opbelt en zegt: ‘Hun contract loopt af, kun jij niet zorgen dat Johan snel aan tafel hier komt? Want ik wil dat programma hebben!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hans Kraay jr. weer tafelgast moet worden bij de mannen van VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen