Johan Derksen: ‘Hans Kraay heeft veel pijn? Zal me een worst zijn!’

Johan Derksen haalt er zijn schouders over op dat Hans Kraay jr. ‘heel veel pijn’ heeft gehad over het feit dat hij zo genadeloos is afgeserveerd door VI. “Het zal me een worst zijn.”

Johan Derksen en Hans Kraay jr. © SBS 6

Het is al geruime tijd bekend dat het Johan Derksen is die niet wilde dat Hans Kraay jr., Jan Boskamp en Wim Kieft mee zouden verhuizen naar Vandaag Inside. Hij werd eind 2021 na zeventien jaar trouwe VI-dienst gedumpt, omdat Johan een frisse start wilde maken met een programma waarin het níet steeds over voetbal gaat.

Kraay heeft pijn

Dat Wilfred Genee en René van der Gijp het niet eens waren met het lozen van die mannen is al sindsdien bekend, maar wordt nu door Gijp opgerakeld in zijn podcast. “Mensen van het begin moet je altijd koesteren. Dat is de strijd die ik met Johan gehad heb, het afserveren van Hans Kraay, Wim Kieft en Jan Boskamp”, zegt hij daarin, tekent Shownieuws op.

Hij vervolgt: “Op zich is het niet erg als je afscheid van die mensen neemt, maar de manier waarop moet je je wel altijd goed realiseren dat dit de jongens zijn waar je alles mee op hebt gezet. Hans is ontzettend verdrietig om wat er gebeurd is. Van iedereen in zijn omgeving hoor je dat dit hem heel veel pijn heeft gedaan.”

‘Echt zóveel pijn’

Het is serieus, aldus René. “Het heeft hem echt zoveel pijn gedaan. Maar het is natuurlijk nogal wat, als je veertien jaar aan die tafel zit en iemand zegt op een gegeven moment: je hebt geen enkele inbreng meer, je inbreng is nihil en eigenlijk nul en eigenlijk hadden we al veel eerder afscheid van je moeten nemen. Dat zijn dingen, dat moet je niet doen, joh.”

Shownieuws vond deze uitspraken pittig genoeg om gisterenavond een verslaggever te parkeren bij de uitgang van Vandaag Inside om reacties te halen. Johan tegen het programma: “Nou, dat klopt. Ik wilde niet met Kraay en Jan Boskamp verder, omdat ik zat was van dat gelul over voetbal.”

‘Dan stop ik!’

Het verhaal van René is bekend en klopt, aldus Johan. “Ik heb toen gezegd: ‘Als jullie over voetbal verder willen, zet Wim Kieft of Hans Kraay op mijn plaats, dan stop ik ermee. Ik ben op een leeftijd dat ik weg kan. Ik wil wél, wat John de Mol wilde, een actualiteitenshow doen.'”

Hij vervolgt: “Maar ik zei ook: ‘Dan kunnen we niet met vier voetballers aan tafel de oorlog in Oekraïne gaan analyseren, dus dan wil ik wij met z’n drieën en andere gasten.’ Ik zeg: ‘Dan is er voor Hans en Jan geen plaats.’”

‘Niets mis mee’

Volgens René zullen ze het hier nooit over eens worden. Hij zegt tegen de cameraploeg van Shownieuws: “Hans zat er prima tussen, daar was totaal niets mis mee.”

Wilfred Genee: “Wat mij betreft had Hans er gewoon bij mogen blijven. Ik denk dat Hans een zéér goede kracht was die we altijd aan tafel hebben gehad.”

René: “Hij was wel heel erg aangedaan ervan. Dat snap ik ook wel, want hij was een jongen van het eerste uur, hè?”

Wat vindt Johan ervan dat Hans er pijn van heeft gehad? “Ik heb geen idee en het zal me ook een worst zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen