Albert Verlinde: ‘Meest zure persoon in showbizz? Angela de Jong!’

Albert Verlinde noemt de naam van Angela de Jong als hij gevraagd wordt naar ‘de meest zure persoon in het showbizzwereldje’. “Er mag af en toe wel wat meer zoet in haar.”

Albert Verlinde en Angela de Jong © RTL

Het lijkt erop dat Albert Verlinde het Angela de Jong niet heeft vergeven dat ze een klein jaar geleden zo hard naar hem uithaalde. “Albert was ooit een heel grote meneer in tv-land. Hij slijt nu zijn tijd bij Shownieuws. Met Tooske, godbetert. Tussen de tweederangsdeskundigen die avond aan avond opzichtig hun vriendjes en werkgever bewieroken”, riep ze.

Meest zure persoon

Albert ruikt nu zijn kans om terug te slaan naar Angela. Hij doet dat in een interview met journalist Andries de Jong, die hem uitgebreid sprak voor Panorama, Party én zijn eigen interviewkanaal. “Wie vind jij de meest zure persoon in het showbizzwereldje of ben je dat zelf?”, vraagt hij aan de grondlegger van RTL Boulevard.

Dat laatste in elk geval niet, zegt Albert vol overtuiging. “Nee, ik ben niet zuur. Nee, je kunt me op veel betrappen, maar niet op zuurheid”, zegt hij. Dan: “Ehh… O, god… Ik vind… Ehh, ja niet altijd, maar laat ik het zo zeggen… O, ik vind het erg, want dan krijg je dat allemaal weer als je zo’n persoon noemt…”

‘Dat is Angela!’

Uiteindelijk durft Albert het alsnog aan om de naam van AD-opiniediva Angela te noemen. “Ehm, laat ik het zo zeggen: er mag af en toe wel wat meer zoet in Angela de Jong. Het is wel heel erg serieus en als je het nou hebt over waar de humor in ons vak is, dan is het daar een beetje weg.”

Albert lijkt meer sympathie te hebben voor Yvonne Coldeweijer, het brutale juicezusje van Angela. “Er zijn eigenlijk best wel veel paralellen. Ik denk dat ze net zo enthousiast en gemotiveerd is als ik in de jaren bij Boulevard was, dat je denkt: we doen het gewoon!”

Mening over Yvonne

Yvonne doet nu een beetje wat Albert vroeger deed, geeft hij toe. “Henk van der Meijden heeft het voor de krant uitgerold, ik heb het voor tv gedaan en nu voor de socials is het Yvonne Coldeweijer en consorten die het aan het doen zijn. Nu zijn het de juicekanalen die de grens opzoeken, terwijl Shownieuws en Boulevard wat braaf afsteken.”

Wat hij van Yvonne vindt? “Het is eigenlijk gewoon een meisje dat zelf heel graag bekend wilde worden, want anders doe je het allemaal niet. Ze heeft bij Wicked ook Chantal Janzen vervangen enzo, dus ze heeft echt wel heel veel dingen gedaan. Ze is van het begin af aan altijd hartstikke ambitieus geweest.”

Nichtenshaming

Albert bedoelt dat niet negatief; hij vergelijkt haar met zichzelf. “Ze wilde iemand worden en of het nou Keet was of met Wicked, dat maakte niet uit. Ik heb het eigenlijk ook zo gedaan. Ik heb ook in musicals gedaan, maar mijn grote roem heb ik uiteindelijk aan tv-rubrieken te danken en zij heeft eigenlijk precies dezelfde route doorlopen.”

Wel merkt Albert dat hij destijds heel anders behandeld werd dan Yvonne nu. Hij wijst op termen als ‘roddelnicht’. “Ja, dat soort termen komen nu helemaal niet naar voren. Het was gewoon nichtenshaming. Ik denk wel dat de kritiek die ik vaak gekregen heb ook wel heel erg met mijn homoseksualiteit te maken heeft.”

Hij besluit: “Ik vraag me oprecht af of als Yvonne een kleine homoseksueel uit de provincie was geweest, hoe dan haar namen waren geweest. Snap je wat ik bedoel?”

Interview

Het uitgebreide interview met Albert:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen