SBS-baas streng voor Hans Kraay jr.: ‘Dán moet je ontslag nemen!’

Tina Nijkamp is als SBS 6-baas echt héél streng geweest voor Hans Kraay jr. Ze gaf hem op een gegeven moment zelfs de optie om ontslag te nemen. “Dan word je maar freelancer!”

Hans Kraay jr. en Tina Nijkamp © RTL

Het is jaren geleden, toen de mannen van VI nog bij RTL zaten, breed uitgemeten: de ruzie van hun toenmalige vaste gast Hans Kraay jr. met zijn toenmalige werkgever SBS 6. Wie daar toen nog de scepter zwaaide? Tina Nijkamp. En zij was helemaal niet blij met zijn grote rol in het succes van VI. Sterker nog: ze besloot hem terug te fluiten.

Heel veel geld

Het was ook allemaal niet normaal, blikt Tina terug in haar podcast Tina’s TV Update. “Omroepen kunnen heel streng zijn met sterren. In mijn tijd heb ik wel ingegrepen toen Hans Kraay echt élke week bij VI aan tafel ging zitten en zelfs op de posters stond ter promotie van VI. Toen heb ik wel ingegrepen, omdat Hans exclusief bij ons onder contract stond.”

Hans was toen een echt SBS 6-gezicht. “En daar verdiende hij ook best wel veel geld. Daarnaast had hij er nog een baan bij, bij VI, en dat werd toen al best wel succesvol. Ik dacht: ja, dat is niet helemaal de bedoeling volgens mij, van een contract. Daar is toen best wel wat gedoe over geweest.”

Minder vaak

Tina zorgde ervoor dat het Hans-gehalte in VI flink omlaag werd gebracht. “Hans was natuurlijk niet blij dat hij daar minder vaak mocht gaan zitten, maar toen heb ik ook tegen hem gezegd: ‘Je mág daar wel gaan zitten, maar dan moet je bij ons ontslag nemen en dan word je freelancer.'”

Zó, dat zal aangekomen zijn bij Hans. “Ik zei: ‘Dan kun je gaan en staan waar je wil, maar zolang je vast onder contract bent, krijg je daar ook naar betaald.’ En dat is natuurlijk meer dan een freelancer, die per dag wordt betaald. Daar had het toen mee te maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leuk als Hans Kraay jr. eens aanschuift bij Hélène Hendriks?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen