Coen Swijnenberg krijgt kritiek op Marokkanen-uitspraak: ‘Negatief!’

Coen Swijnenberg, de gedegradeerde diskjockey van Radio 538, krijgt kritiek op een uitspraak die hij heeft gedaan over de aanhangers van het Marokkaanse voetbalelftal. “Waarom zo negatief?”

Coen Swijnenberg © RTL

Er is wat controverse over aanhangers van het Marokkaanse elftal die na elke gewonnen wedstrijd onrust schoppen in de grote steden in de Randstad. Marokko heeft gisteren Spanje verslagen in de achtste finales van het WK Voetbal in het omstreden Qatar. Aansluitend moest de ME inde straat op om supporters in toom te houden.

Coen kritisch

Radio 538-ster Coen Swijnenberg vindt het schandalig. “Waanzinnige overwinning van Marokko. Prachtig al die emoties ook. Toeteren, feestvieren en je blijheid tonen, ik geniet er van. Maar dat rotzooi trappen, vuurwerk gooien naar politie etc is toch vreselijk? Aanhangers van welke club of welk land dan ook. Diep triest.”

Het komt hem op kritiek te staan van meneer Hamza Oulad Ali. Hij vindt dat Coen zich wel heel erg negatief uitlaat over Marokkanen. “Het negatieve moet benoemd worden als het over Marokkanen gaat. Het is onmogelijk om iets positief te noemen over Marokkanen zonder iets negatiefs.”

Gedrag veroordelen

Hamza vindt het vreemd dat Coen zich nu wél uitspreekt, maar niet als andere groeperingen zich misdragen. “Als Ajax of Feyenoord wint en hooligans rellen, dan reageert men niet met dezelfde energie en dat is merkwaardig.”

Coen vindt de kritiek niet terecht. “Ik kan alleen over mezelf oordelen en heb me nooit eerder uitgelaten over Marokkanen volgens mij. Wél over voetbalgeweld en rellen. Ben je het niet met me eens dat we het slechte gedrag van vanavond moeten veroordelen?”

Frits ook onder vuur

Frits Wester heeft zich ook kritisch uitgesproken over de Marokkaanse supporters. “Ik woon zo’n 4 kilometer van de Schilderswijk. In mijn tuin is het zware vuurwerk te horen, sirenes en helikopters. Waarom, waarom. Je hebt gewonnen, gefeliciteerd. Maar laat de stad en de mensen die er wonen toch met rust. Vier het fijn zonder al die ellende 😞😡.”

Ook die uitspraak levert kritiek op. Zo zegt Ahmed el Kaddouri: “Laat die mensen toch genieten. Over drie weken is het Oud en Nieuw en dan heb je overal vuurwerk. Ga je dan ook klagen? Zie het als een voorproefje op het echte werk.”

Monique

Monique Smit, het conservatieve zusje van Jan Smit, is er boos over dat de NOS spreekt van een ‘WK-feest van Marokkaanse fans’. “Dus dit noem je feest? Ongelooflijk, mooie kop weer. Waarom maken ze er nou niet gewoon écht een feest van? Proost op de overwinning, dans, zing en lach! Zouden de supporters dit in Qatar ook durven? 👮🏽‍♀️”

En Antoinnette Scheulderman, de bestie van Linda de Mol: “Zo verdrietig… Mijn hond kreeg helaas gisteren al voorproefje op oudjaar, na winst Marokko: zooo bang 💔”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Elke keer als Marokko wint moet de ME de straat op. Hoort erbij of belachelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen