‘Linda de Mol, alleen interview bij Shownieuws? Lekker makkelijk!’

Linda de Mol heeft voor het eerst sinds het Voice-schandaal weer eens een ‘spontaan’ interviewtje gegeven op camera. Wie de interviewer was? De showrubriek van haar broer. “Lekker veilig.”

Luuk Ikink en Linda de Mol © RTL Boulevard

Het is voor Linda de Mol ook niet makkelijk: ze heeft van alles te pluggen, maar wil geen kritische media te woord staan. Daarom haalde ze gisteren maar de showrubriek van haar broer, Shownieuws, over de vloer tijdens een pr-momentje voor haar goede doel: Shownieuws. RTL Boulevard, dat een veel groter bereik heeft, was níet uitgenodigd.

‘Lekker veilig, Lin!’

De reden dat Boulevard níet welkom was is evident: dat programma valt momenteel nog niet onder de familie De Mol, dus dan zou er zomaar een kritische vraag over Linda’s rol in het Voice-schandaal uit kunnen rollen. Want dat Linda daar nog steeds verantwoording over moet afleggen staat volgens Boulevard-presentator Luuk Ikink buiten kijf.

Luuk deelde Linda gisteren live in zijn programma een steek onder water uit over haar makkelijke keuze om alleen Shownieuws te woord te staan. “Het is toch een heel veilige plek natuurlijk om dáár dan even je woord te doen over die stichting. Een goede stichting natuurlijk, maar het is niet waar we allemaal op zitten te wachten natuurlijk, hè?”

Negatief jaar

Tv-kenner Rob Goossens: “Nee, we hopen toch dat ze iets meer gaat zeggen over hoe ze het jaar echt beleefd heeft.”

Luuk: “Maar als je het hele filmpje kijkt, dan denk je wel: ze kan op deze manier iets positiefs doen met het jaar, wat ze als zo vervelend heeft ervaren.”

Linda klaagt in het interviewtje met Shownieuws dat ze 2022 zo’n negatief jaar vindt en dat iedereen zo naar is. Rob: “Ja, maar kijk… Is het echt zo’n negatief jaar geweest? We hebben een megabedrag voor Oekraïne opgehaald, terwijl we hier ons ook gewoon zorgen maken over de energierekening en we hebben ons huis opengesteld voor Oekraïeners.”

Rampjaar

Collega Eddy Zoëy: “Nee, maar voor haar persoonlijk is het natuurlijk een rampjaar geweest.”

Rob: “Ja, maar dan moet je zeggen: ‘Ik persoonlijk vond het vervelend dat mensen negatief over mij waren’, maar door het groter te maken… I don’t know.”

Overigens voorspelt Rob in de podcast van Boulevard dat Linda’s serie Five Live geen vervolg krijgt: “Ik denk het niet. Het is een heel pijnlijke exercitie voor iedereen die erbij betrokken is, omdat het gewoon elke week slecht scoort en ook slechte kritieken krijgt.”

Openhartig

Door naar Shownieuws: daar noemde presentatrice Dyantha Brooks het veilige gesprekje van Linda met hun verslaggever gisterenavond ‘openhartig’. Hilarisch. Ze slikte het zelf ook maar gelijk in: “Het is best een openhartige Linda de Mol. Nou ja, openhartig… Ze laat íets los over hoe zij dit jaar heeft ervaren.”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, er was aan de voorkant wel gevraagd: ‘Begin haar nou niet door te zagen over haar privéleven en de problemen en de moeilijkheden die er de afgelopen maanden zijn geweest.’”

Shownieuws die de zus van de baas een keer een kritische vraag stelt, laat staan doorzaagt? Nou, daar hoefde Linda écht niet bang voor te zijn.

Zonde

Sowieso, een kritische vraag aan Línda? Verwerpelijk! Althans, dat vindt Dyantha. “Dat is ook zo zonde eigenlijk als je zo ziet waar ze vandaag mee bezig zijn (een goededoelendingetje, red.), om dan gelíjk over haar privé te beginnen.”

Patty Brard vindt het geweldig dat Linda cadeaupakketten stuurt naar mensen die het zo hard nodig hebben. “Wat ik waanzinnig vind is dat zij het ook echt aanpakt!”

Wat een gesl… O, wacht Patty zegt het zelf al: “Wij zullen er wel weer als de slijmerds uit komen nu, maar ik heb een superdiep respect dat zij ook echt daadwerkelijk wat doet voor mensen die het moeilijk hebben.”

Goh, hartstikke lief van Linda. Weet Patty ook nog dat Linda aan het begin van de coronacrisis alle medewerkers met een tijdelijk contract op straat zette? En op televisie maar voor solidariteit pleiten…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Linda de Mol een verslaggever van Shownieuws heeft uitgenodigd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen