Danny de Munk niet vervolgd voor verkrachting: ‘Al zoveel kapot’

Danny de Munk wordt niet vervolgd voor verkrachting. De zedenpolitie heeft het onderzoek naar de aangifte hiervan beëindigd, omdat er niet voldoende bewijs is. “Er is al zoveel kapot.”

Danny de Munk © RTL 4

Na Johnny de Mol ziet ook Danny de Munk een enorme last van zijn schouders vallen: de aangifte van verkrachting tegen de volkszanger is geseponeerd. De zedenpolitie heeft laten weten dat er niet voldoende bewijs is, melden zijn advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje.

Zoveel kapot

Danny is om die reden niet als verdachte aangemerkt en zal niet door de politie worden verhoord of door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. “Het is de bevestiging van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt an een zedenmisdrijf”, reageert de zanger.

Hij vervolgt: “Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt. De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen.”

Geen interviews

Bij de rechtbank is eerder verzocht om de aangeefster onder ede te mogen horen om de onderste steen boven te krijgen. “Deze wens van cliënt blijft onverminderd bestaan”, zeggen zijn advocaten. “Dat betekent dat de beslissing geen invloed heeft op de lopende procedure bij de Rechtbank Amsterdam.”

Danny heeft aangegeven voorlopig geen interviews te willen geven. Hij zal zich de komende tijd vooral gaan richten op zijn gezin, zijn persoonlijke herstel en die van zijn carrière.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Danny de Munk direct weer aan de slag mag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen