John van den Heuvel boycot Eva Jinek vanwege slechte beveiliging

John van den Heuvel gaat voorlopig niet meer naar de talkshow van Eva Jinek toe. De journalist vindt dat de beveiliging van haar studio en de screening van haar publiek totaal niet op orde is.

John van den Heuvel en Eva Jinek © RTL

Je zou verwachten dat Eva Jinek de beveiliging van haar talkshow tot in de puntjes geregeld heeft als er een zeer ernstig bedreigde gast in de studio is. Nou, niet dus. Hoewel John van den Heuvel gisteren aanschoof in het programma, lukte het twee ‘activisten’ alsnog om de uitzending ernstig te verstoren met een protest tegen Qatar.

John verbijsterd

De maat is vol voor John. Hij komt niet meer naar Eva. “Vooropgesteld, ik was al weg op het moment dat het gebeurde. Afgesproken was dat ik alleen aan tafel zat op het moment dat mijn onderwerp werd besproken. Maar deze jongens zaten toen al in het publiek, op enkele meters afstand”, zegt hij in De Telegraaf.

“Nu was het onschuldig wat ze deden, maar als zij zo makkelijk erin slagen iets te doen, kunnen kwaadwillende personen dat ook. Ik was ’not amused’ door wat er gebeurde, mijn beveiligers ook niet, en heb dat ook laten weten.”

‘Beveiliging moet beter’

Het pijnlijke is dat John juist te gast was om te praten over het feit dat hij al vijf jaar zeer streng beveiligd wordt. De beveiliging van Jinek moet beter, vindt John, en niet alleen vanwege hem. “Het is voor andere prominente gasten, zoals ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders, ook cruciaal dat de beveiliging optimaal is.”

Wat is de oplossing? “Ik denk dat er twee oplossingen zijn om dit te voorkomen. Je kunt de beveiliging in de studio’s sterk opschroeven. Alleen met een handscanner mensen controleren, zoals nu vooral gebeurt, is simpelweg niet voldoende. Dan heb je waarschijnlijk echt detectiepoortjes nodig. De andere oplossing is geen publiek meer toelaten.”

Op1 zonder publiek

De concurrerende talkshow Op1 zendt al sinds de coronacrisis uit zonder publiek. “En dat hebben we nu zo gelaten. Het is best een ingewikkeld vraagstuk om dat te organiseren”, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes.

Bert ziet er niets in om professioneel publiek in te huren. “Betaald publiek, daar beginnen we bij Op1 niet aan.”

Eva heeft aangekondigd dat ze vanavond in haar uitzending zal reageren op de incidenten in haar talkshow.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John van den Heuvel wil niet meer naar Eva Jinek. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen