VI-sterren begrijpen kritiek op torenhoge gage niet: ‘Wat een gel*l!’

De sterren van Vandaag Inside begrijpen er niets van dat onderzoeksjournalist Kim van Keken zulke felle kritiek heeft geuit op de gage van hun tafelgasten. “Wie is die heutemeteut?”

Vandaag Inside © SBS 6

Angela de Jong heeft verklapt dat de gasten van Vandaag Inside duizend euro per keer krijgen. Zelf laat ze dat overmaken aan een goed doel, maar gasten als Özcan Akyol en Heleen van Royen zullen het ongetwijfeld zelf houden. Belachelijk, vindt onderzoeksjournalist Kim van Keken dat. “Wat een verziekt systeem.”

Heutemeteut

Het is voor Johan Derksen onbegrijpelijk waar Kim zich druk om maakt. “Daar heb ik me ook zo aan geërgerd. Angela heeft gezegd dat als ze hier zit, dat ze dan duizend euro krijgt. Dan wordt dat door een of andere heutemeteut, ik ken dat mens niet, Van Keken… Die vindt dat een schande enzo, maar Peter R. de Vries die leefde daarvan.”

Het is heel gebruikelijk in de tv-wereld, aldus Johan. “Jansma levert ook rekeningen in. Ik sluit niet uit dat Eus ook betaald krijgt. Ik vind dat heel normaal. Als ik in Amsterdam naar een tv-programma moet, dan moet ik vijf uur in de auto. Moet ik dat dan gratis doen? Wat een gel*l! Dat mens weet helemaal niet wat er speelt in deze wereld.”

‘Overal wordt betaald’

Wilfred Genee begrijpt de ergernis ook niet zo. “Iedereen wordt toch betaald?”

Özcan Akyol: “Overal wordt betaald en zij heeft ook gewerkt bij talkshows, dus zij weet ook dat er betaald wordt.”

Tweet

De kritische tweet van Kim en de discussie daaronder:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke vaste gast ziet u liever aan de VI-tafel verschijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen