Plotselinge draai Linda de Mol leidt tot wantrouwen: ‘Heel raar’

De plotselinge draai van Linda de Mol in het Voice-dossier leidt bij vrijwel alle showkenners tot wantrouwen. “Vieze Jeroentje heeft gezegd dat zij ervan wist. Hier trappen wij niet in, Lin.”

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL Boulevard

Na acht maanden beweert Linda de Mol plotseling dat ze nooit wat heeft geweten van het wangedrag van haar (ex-)liefje Jeroen Rietbergen achter de schermen van The Voice of Holland. Dat is vreemd, want zelf beweerde Jeroen in januari iets heel anders in zijn statement. Het statement dat nota bene nog steeds op Linda’s eigen website staat.

‘Linda op hoogte gesteld’

Jeroen acht maanden geleden: “De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever (John de Mol, red.) streng ben aangesproken op mijn gedrag.”

Hij vervolgt: “Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin. Voor mij was meer dan duidelijk dat mijn gedrag richting een aantal personen ontoelaatbaar was geweest, maar ook dat ik er zonder professionele hulp niet uit zou komen.”

Wat zegt Linda nu?

En wat zegt Linda nu opeens, acht maanden later, in haar comeback-column? “Ik kon het letterlijk niet bevatten dat mij door een niet-kloppende zin in Jeroens statement een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.”

Een niet-kloppende zin? Het hele fundament van Jeroens statement zou dan niet meer kloppen. “Lieve Lin, Vieze Jeroentje gaat toch helemaal geen statements de wereld in slingeren zonder dat hij goedkeuring van jou heeft? Daar trappen wij niet in”, reageert juicekoningin Yvonne Coldeweijer in De Juice Show.

Rob kritisch

RTL Boulevard-ster Rob Goossens twijfelt aan Linda. “Als je dan teruggaat naar dat statement van Jeroen, dan is dat niet een niet-kloppende zin, maar een best wel lang fragment”, zegt hij in RTL Boulevard. “Als ik dit lees, dan denk ik al helemaal: hoe kán het dat Linda toen niet heeft gezegd: ‘Jeroen líegt! Hij is helemaal niet naar mij toe gekomen!’”

Rob: “Ze zijn dan ook blijkbaar niet uit elkaar geweest, blijkbaar is Jeroen niet lang in therapie geweest, want dat hangt allemaal samen met dat biechten. Daar wil ik natuurlijk het fijne van weten. Dit statement is destijds gestuurd en ik neem aan ook geboetseerd door advocaat Peter Plasman. Die heb ik gebeld en hij zegt: ‘Ik ga er niet op reageren.’”

Angela verbaasd

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade vindt het verdacht. “Die zin is niet zomaar even opgeschreven in een statement.”

Als Linda wél de waarheid spreekt, dan is het nog stééds een vreemd verhaal, vindt Angela de Jong. “Hoe zit het met die volgens haar ‘verkeerde zin’ in de officiële verklaring van Jeroen, die meldde dat Linda wél op de hoogte was van een aantal misstappen? Waarom heeft hij die dan opgeschreven?”, vraagt ze zich af in het AD.

Wangedrag Ali B

En Linda wist ‘helemaal van niets bij The Voice’? Ze wist sowieso al anderhalf jaar van het wangedrag van Ali B. Dat herhaalt ze nota bene nog eens in dezelfde comeback-column: “Op uitdrukkelijke wens van twee vermeende slachtoffers van Ali B heb ik dat ook echt vertrouwelijk gehouden.”

Dat blijft overigens een kulargument van Linda, vindt Aran. Ze had wel degelijk moeten ingrijpen, vindt hij. “Linda wist natuurlijk wel het een en ander en heeft bepaalde handelingen niet gedaan. Als ik hoor van: ‘Hé, met Ali B is er van alles mis’, dan had ik wél tegen m’n broer gezegd: ‘Hou hem even buiten je programma’s.’” 

Bang voor Linda

Tot slot wijst Aran er fijntjes op dat de vermeende slachtoffers van Jeroen, met wie hij in contact staat, ook bang zijn voor Linda.

“Ze zijn nog steeds bang voor Talpa. Die angstcultuur zit er zó diep in omdat zij voelen dat Linda ook onderdeel is van een groter geheel, namelijk de familie De Mol.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen