Angela de Jong vindt Monique Westenberg een ‘fantastisch mens’

Rachel Hazes heeft gisterenavond haar asbak tegen de televisie aangegooid. Monique Westenberg werd in de talkshow van Eva Jinek namelijk een ‘fantastisch mens’ genoemd. “Zij is héél sterk.”

Monique Westenberg en Angela de Jong © RTL

Er komen maar weinig mensen aan het woord in de nieuwe docuserie over André Hazes jr. Een prominente rol is weggelegd voor de moeder van zijn kind: Monique Westenberg. Ze is meedogenloos vernederd door de volkszanger, maar lijkt inmiddels berusting te hebben gevonden. Van verbittering lijkt absoluut geen sprake.

‘Monique is geweldig’

Angela de Jong is erg van haar onder de indruk, vertelt ze in de talkshow Jinek. “Ja, dat vind ik echt een geweldig mens. Ik vind haar rol in de documentaire echt heel sterk. Ik vind sowieso hoe zij zich manifesteert in die hele gekte rondom haar, André, die familie en of ze nu wel of niet ruzie heeft met Rachel… Ze zegt nooit iets.”

De hele Hazes-familie is een soort fanfare van psychische aandoeningen, maar Monique lijkt nog redelijk normaal te zijn. “Ik denk dat hij God op zijn blote knieën mag danken dat zij de moeder van zijn kind is.”

‘Ze is chic’

Antoinnette Scheulderman, bekend als Linda de Mol-bestie en geliefde van Gijp-miljonair Michel van Egmond, is het daarmee eens. “Monique is zijn redding en wat ik heel chic vind is dat zij nooit iets heeft gezegd over al die andere vrouwen die voorbij zijn gekomen en natuurlijk ook elke keer weer gingen doen alsof zij de nieuwe grote liefde van hem waren.”

Ze vervolgt: “Overigens deed hij dat zelf ook, hè? Dus zij is ongelooflijk gekwetst en vernederd, maar heeft altijd aan haar zoon gedacht. Ze heeft altijd gedacht: ik wil niet dat mijn zoon later leest dat ik lelijke dingen over zijn vader heb gezegd. Dat vind ik echt van bovenmenselijke krachten getuigen hoor.”

Wat zegt Rachel?

Het is geen geheim dat Rachel het bloed van Monique wel kan drinken. En toch zijn het juist die twee dames die na André de grootste rol hebben in de docuserie.

Radio 538-slijmjurk Frank Dane had Rachel van de week aan de telefoon. Om onduidelijke redenen begon hij uitgerekend tegen Rachel veren in de bips van Monique ste steken: “Monique vind ik een ster. Ik heb Monique eigenlijk nooit lang aan het woord gezien ergens en nu wel en toen dacht ik: wow. Dat maakte indruk op me.”

‘Heel netjes’

Frank tegen Rachel: “Vond je Monique geen ster in de docu?”

Rachel ijskoud en afgemeten: “Ik vind iedereen heel netjes in de docu.”

Frank: “Want ik kende haar helemaal niet en ik dacht: wow, jij kan dat wel goed onder woorden brengen.”

Rachel: “Ja, kon ze zeker. Ja, ja.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen