Frank Dane gek op zijn broer Robert Jensen: ‘Mijn beste vriend!’

Frank Dane is nog steeds gek op zijn broer Robert Jensen, ondanks dat hij van die controversiële programma’s maakt op het internet. “Natuurlijk. Mijn broers zijn misschien wel mijn beste vrienden!”

Robert Jensen en Frank Dane © YouTube, RTL

Het zal voor Frank Dane niet altijd makkelijk zijn dat zijn broer Robert Jensen zulke controversiële programma’s maakt op het internet, waarin hij zich bijvoorbeeld verzet tegen coronavaccinaties. Toch heeft dat hun familiaire band niet onder druk gezet, vertelt de 538-presentator in een interview met NPO Radio 1.

‘Beste vriend!’

Presentatrice Margreet Reijntjes vraagt zich af hoe de familiaire banden eruitzien tussen de twee broers. “Jouw broer heeft een eigen platform, is buitengewoon kritisch over coronabeleid, over klimaatbeleid, heeft het over de ‘mainstream media’, etcetera. Heb jij het daar over met hem?”

Frank: “Natuurlijk. Mijn broers zijn misschien wel mijn beste vrienden. Die zie ik veel, we bellen veel. Soms ook even een tijdje niet, maar we praten echt over alles, ja. En Robert is een stúk meer uitgesproken dan ik. Daar verschillen we in.”

Vurige gesprekken

Margreet vraagt zich af of Frank en Robert in de privésfeer wel eens vurige gesprekken hebben over onderwerpen als corona. “Wil hij jou dan misschien wel overtuigen?”

Frank lachend: “Nee, joh, nee. Het is geen preker.”

Kerstboom

Ron Vergouwen, de sidekick van Margreet, interrumperend: “En jullie dansen samen om de kerstboom.”

Hij doelt hier op Franks onthulling van jaren geleden. Toen vertelde hij in de Volkskrant dat ze in de familie nog altijd op Deense wijze kerst vieren: “In Denemarken is het traditie om met kinderen te dansen om de kerstboom, hand in hand.”

Daarover is toentertijd nog een pittige ruzie ontstaan tussen Robert en Youp van ’t Hek.

‘Zijn daar foto’s van?’

Frank geeft toe: “Ja, wij dansen samen om de kerstboom! Nou ja…”

Ron: “Zijn daar foto’s van, Frank? Het lijkt me zo leuk om de familie Jensen rond de kerstboom te zien dansen.”

Frank: “Ja, dat snap ik wel. Sinds er inderdaad kinderen en kleinkinderen zijn in de familie, moet het af en toe weer gebeuren, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Frank Dane afstand moet nemen van de opvattingen van zijn broer Robert Jensen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen