Rachel Hazes opeens muisstil: ‘Zit haar boek eraan te komen?’

Rachel Hazes is na de bizarre aanval op haar dochter Roxeanne Hazes opeens muisstil. Ze plaatst zelfs geen enkele story meer op Instagram. Wat is er aan de hand? “Haar boek komt eraan.”

Rachel Hazes © YouTube

Merkwaardig is het wel: na de heftige aanval op haar bloedeigen dochter horen we opeens he-le-maal niets meer van Rachel Hazes. Ze heeft het hele land over zich heen gekregen door zich te gedragen als een buitengewoon twijfelachtige moeder. Heeft ze spijt van haar gedrag? Waarom plaatst ze helemaal niets meer op Instagram?

Wat doet Rachel?

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, denkt dat Rachel achter de schermen bezig is met nóg meer onrust stoken. “Ze heeft gesproken en dat heeft ze duidelijk gedaan. Ze heeft ook niet onder stoelen of banken gestoken wat ze van die aantijgingen [van Roxeanne] vindt. Ik denk dat ze nu haar krachten spaart”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Haar krachten spaart? Waarvoor dan? “Voor haar boek dat er nu eindelijk eens aan zal zitten te komen, want dat kondigt ze al twee jaar aan, maar het komt maar niet, terwijl ze er al de nodige tijd en aandacht aan besteed heeft. Dus misschien dat dat wel ineens als donderslag bij heldere hemel in de winkel ligt.”

Schandaalboek

Eigenlijk zou Rachel haar schandaalboek vorig jaar uitbrengen, op de zeventigste verjaardag van wijlen André Hazes: 30 juni. “Ik heb echt het gevoel dat dat een soort Gazastrook wordt, dat boek. Dat wordt zó heftig”, zei haar zoon André erover. “Ik denk dat zij heel veel dingen van zich af gaat schrijven. Mijn moeder is best wel verbitterd.”

Dat boek werd echter niet uitgebracht, omdat Rachel en haar zoon André toen massaal werden uitgekotst door Nederland. Een beetje hoe het er nu nog steeds voorstaat zeg maar. Even werd er nog gedacht aan een release op André’s sterfdag, 23 september, maar ook toen kwam het er niet van.

Boezemvriend Guido

Het zou vreemd zijn als Rachel het nu wél als een goed moment ziet om haar schandaalboek uit te brengen, omdat ze nog steeds door vrijwel iedereen uitgekotst wordt. Er is haar bovendien veel aan gelegen om een groot succes te maken van de comeback van haar zoon André en een schandaalboek helpt daar natuurlijk niet bij.

Eén van de weinige vrienden die ze nog over heeft is Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van de Story. “Guido staat altijd blind achter Rachel en dat vind ik raar”, zei columnist Jan Dijkgraaf onlangs in zijn podcast. “Ik begrijp dat hij zelfs eens een keer is gevraagd als een soort stiefvader door die Rachel voor haar kinderen.”

Schrijnend

Shownieuws-presentatrice Airen Mylene denkt dat Rachel de gunfactor terecht verloren heeft. Zij vindt het schandalig dat Rachel haar dochter zo heeft aangevallen nadat Roxeanne uit de school klapte over haar eenzame jeugd.

Airen in de Weekend: “Wat ik erg schrijnend vind, is dat Rachel Roxeanne’s beleving heeft afgedaan als ‘de rijke fantasie van een kind’. Alsnog is het een teken dat je met elkaar moet gaan praten. Allemaal. Het is een fors trauma natuurlijk, dat dit gezin heeft opgelopen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de tijd inmiddels rijp is voor het boek van Rachel Hazes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen