Eva Jinek niet blij met kritiek Angela de Jong op RTL-vriendinnen

Eva Jinek heeft Angela de Jong aangesproken op de felle kritiek die ze heeft geuit op haar RTL-vriendinnen Chantal Janzen en Marieke Elsinga. “815 duizend kijkers is heel veel!”

Eva Jinek en Angela de Jong © Instagram, RTL

Chantal Janzen en Marieke Elsinga zitten bij RTL in het hokje schijtlollig tv-amusement. De gemaaktheid spat ervan af bij beide dames en dat in combinatie met een kinderlijk tv-format leidt tot een meedogenloze column van Angela de Jong. Zij vindt hun nieuwe show Fout Maar Goud afschuwelijk en stelt dat de RTL-top kennelijk bestaat uit ‘dronken kleuters‘.

Aftandse spelshow

Het is onbegrijpelijk dat Chantal aan de talkshowtafel van Eva Jinek deed ‘alsof dit het meest bijzondere programma is dat ze ooit had gepresenteerd’, vindt Angela. Het is volgens haar ‘een aftandse mix van elke panelshow die ooit is bedacht’. En Marieke? “Die was nog even snel naar de cursus ‘hoe reageer ik zo overdreven mogelijk op alles’ gestuurd.”

Eva is er behoorlijk van geschrokken. De promotie van RTL-programma’s is tegenwoordig onderdeel van haar format en zij had van de week dus Chantal en Marieke aan tafel zitten om dit niemendalletje aan te prijzen. Na afloop van de uitzending hing ze voor een Insta-fotootje nog gezellig bij haar RTL-vriendinnen om de nek.

Eva boos op Angela

Eva ontving gisteren Angela aan haar talkshowtafel en heeft haar daar direct geconfronteerd met haar pittige column. “Je hebt vandaag in een column geschreven over de programmaleiding van RTL, dus over mijn bazen, ik hoop niet dat ze nu luisteren… Die heb je uitgemaakt voor ‘een stel dronken kleuters’. Dat vind ik nogal fors taalgebruik.”

Angela: “Ik liet het een collega even lezen en die zei: ‘Dit kan toch niet, dronken kleuters?’ Ik zeg: ‘Nou, lees even door.’ En toen zei hij aan het eind: ‘Ja, je hebt gelijk: dronken kleuters.’ Ik denk dat iedereen die naar Fout Maar Goed heeft gekeken…”

‘Ontzettend veel!’

Eva daarop fanatiek: “815 duizend mensen hebben daar met plezier naar gekeken!”

Angela: “Nou, dát weet ik niet, of het met plezier was.’

Eva: “Dat weet ik niet, maar 815 duizend is ontzettend veel.”

Telekids

Angela blijft bij haar kritiek. “Ik ben er ook eentje van en het was niet met plezier gekeken. Als je het finalespel hebt gezien, waarbij Ruth Jacott kiezen moest trekken uit de fictieve mond van Gerard Joling, dan kun je echt alleen maar tot de conclusie komen: dit hadden ze nog staan van Telekids twintig jaar geleden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek veinst 'on camera' professionele distantie, hangt 'off camera' bij haar gasten om de nek. Vreemd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen