Antoinnette Scheulderman: ‘Nick & Simon willen gewoon cashen’

Antoinnette Scheulderman, die voor het blad van Linda de Mol werkt, verwijt Nick & Simon dat ze een toneelstukje opvoeren zodat ze nog één keer goed hun zakken kunnen vullen. “Stop gewoon!”

Nick & Simon en Antoinnette Scheulderman © William Rutten, SBS 6

Het is voor LINDA.-journaliste Antoinnette Scheulderman zo klaar als een klontje: Nick & Simon hebben in de talkshow van Eva Jinek een toneelstukje opgevoerd. Die twee hebben gewoon bloedbonje met elkaar, zegt ze in de talkshow HLF8. “Nick kon hem gewoon niet aankijken, toch? Eva benoemde dat op een gegeven moment ook, die vibes.”

Nog één keer graaien

Antoinnette begrijpt niet waarom Nick & Simon hun afscheid nog over een hele tour en een serie afscheidsconcerten heen tillen. “Ik ben gewoon gefascineerd, van: waarom doen ze dit? Die jongens hebben volgens mij heel veel geld verdiend, dus die doen het waarschijnlijk alleen nog om…”, zegt de geliefde van Gijp-miljonair Michel van Egmond.

Om nóg een laatste keer te graaien, vervolgt Antoinnette. “Ze hebben nog weer een nieuw album en ze hebben dadelijk een afscheidstournee. Daar moet dus kennelijk nog heel veel verdiend worden, waardoor ze nog moeten doen alsof ze samen door één deur kunnen. Hou er gewoon mee op.”

‘Hou gewoon op!’

Antoinnette vindt het niet integer dat Nick & Simon hun fans zo misleiden. “Je kan ook gewoon zeggen: ‘Nick & Simon stoppen ermee, want Nick & Simon kunnen elkaar niet meer luchten of zien.’ Punt. In plaats van dadelijk nog zes keer leuk gaan doen in Ahoy. Je kunt er toch gewoon mee ophouden?”

Dit is gewoon niet oprecht, zegt ze. “Ik zie nu gewoon twee mensen die elkaar haten. Of in elk geval de een vooral de ander.”

Nicks ogen

Aaf Brandt Corstius ziet dezelfde woede bij Nick & Simon. “Wat ik het allerheftigste vond waren de ogen van Nick. Die waren zó kwaad!”, zegt ze in haar podcast.

Co-host Marc-Marie Huijbregts: “Ik heb het idee dat Simon iets heel ergs heeft gedaan en dat Nick superboos is. Je zag dat het een geconstrueerd verhaal was.”

Marketingding

Wat vindt cultuurkenner Cornald Maas ervan? Aan tafel bij Jinek: “Ik heb het ook gezien. Ik dacht: het is misschien toch een beetje een marketingding. De non-verbale actie van Nick was nogal ferm aanwezig.”

Eva Jinek, die het Nick & Simon-interview leidde: “Ik vond het vooral – hoe zal ik het zeggen? – wat er zo leuk is aan tv. Als het radio was geweest dan hadden jullie dit ongetwijfeld anders beleefd. 80 procent van wat mij tot ons nemen is visueel. Hier kon je ook kijken, dus je hebt zowel het gesprek dat je hoort als het gesprek dat je ziet.”

Het heeft Eva in elk geval geen windeieren gelegd. “Zeker. Ik ben lekker geactiveerd begonnen aan mijn week.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen