Shownieuws heeft nu ook spionnen: ‘Matthijs van Nieuwkerk op terras!’

Ook Shownieuws heeft nu spionnen die BN’ers fotograferen tijdens privémomenten. De showrubriek pakte gisteren uit met Matthijs van Nieuwkerk die met zijn vriendin op een Frans terras zit.

Matthijs van Nieuwkerk en Guido den Aantrekker © NPO, SBS 6

BN’ers kunnen nauwelijks meer ongezien over de straat. Passanten leggen de sterren massaal vast op de gevoelige plaat, om dat vervolgens weer door te sturen naar de juicekanalen. Die staan bol van de vaak ietwat korrelige foto’s van sterren tijdens privémomenten. En ook Shownieuws doet daar nu aan mee.

Matthijs op terras

De Shownieuws-kijker kreeg gisterenavond een foto voorgeschoteld van Matthijs van Nieuwkerk in de zon op een terras. Hij is van achteren gefotografeerd, dus je ziet op die foto alleen zijn achterhoofd en zijn nek. Het gezicht van zijn vriendin Martha Riemsma is wel zichtbaar. Zij heeft een zonnebril op. Het plaats delict? Saint-Tropez.

Het is een foto die je normaal gesproken snel doorswipet op een juicekanaal, maar Shownieuws heeft daar nu een minutenlang item van gemaakt, vakkundig volgekletst door Story-baas Guido den Aantrekker. “Zij zijn daar door ons betrapt. Je ziet het hier. Je herkent Matthijs natuurlijk onmiddellijk aan zijn kapsel.”

18 euro voor soep

Matthijs en zijn vriendin zaten op het terras van Château de la Messardière, weet Guido. “Het is een heel luxe chateau waar je heel erg fantastisch kunt eten en heel lekker kunt slapen. Dat dineren daar kost an sich nog niet eens zo heel veel geld, want je kunt daar bijvoorbeeld al een voorgerechtje voor 18 euro eten.”

Voor die prijs kun je een champignonsoepje krijgen, weet Guido. “Nou, aan de Côte d’Azur is dat eigenlijk niks, dat zijn snackbarprijzen, maar een kamer… Ik heb het net nog even gecheckt: als je dat vanavond wil boeken, kost de goedkoopste kamer 900 euro per nacht.”

Genieten van luxe

Het is Matthijs gegund, aldus Guido. “Ik ken Saint-Tropez een beetje. Ik kom er graag en dat is echt een prachtig kasteel. Matthijs houdt van luxe. Hij rijdt ook in een Porsche Cayenne en hij vindt het leuk om zich met mooie spullen te omringen. Daar heeft hij ook hard voor gewerkt. Saint-Tropez is natuurlijk echt het epicentrum van de jetset nu.”

Blijft de NPO-ster ook echt slapen in dat kasteel? “Zij zijn daar en we weten eerlijk gezegd niet of hij er blijft slapen, maar hij is daar gesignaleerd dat hij daar met Martha aan het eten was.”

Guido kent Martha persoonlijk. “Het is een oud-collega van mij bij DPG Media. Het is echt een leuk wijf en dat vindt Matthijs ook.”

Homewrecker

Martha stopte dit jaar na acht jaar als hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia, mede vanwege Matthijs. “De wereld waarin hij functioneert, opent voor mij ook een heel ander perspectief. Televisie maken en wat daarbij komt kijken, inspireert wel”, gaf ze toe in een interview. “De wereld is zo wel een stuk groter.”

Overigens heeft diezelfde Martha volgens Privé-baas Evert Santegoeds wel gezorgd voor een getroebleerde relatie tussen Matthijs en zijn kinderen. “Dat is omdat ze hem kwalijk nemen dat die relatie met Martha enige overlap had met zijn huwelijk, om het maar fijntjes te zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk die op een terras zit. Is dat een heel Shownieuws-item waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen