Linda de Mol nu ook namens neefje Johnny in de slachtofferrol

Linda de Mol lekt steeds meer alinea’s uit haar langverwachte Voice-column om maximale publiciteit te genereren voor haar tijdschrift. Nu springt ze ook namens neefje Johnny in de slachtofferrol.

Johnny de Mol en Linda de Mol © SBS 6

Het is ongekend dat Linda de Mol na acht maanden nog steeds niet doorheeft dat ze geen sympathie opwekt door maximaal voor de slachtofferrol te gaan. De gevallen tv-koningin wekt de indruk dat ze het misbruikschandaal rond The Voice of Holland vooral erg vindt voor zichzelf, en nu kruipt ze ook nog eens namens neefje Johnny in de slachtofferrol.

Linda steunt Johnny

Johnny de Mol wordt door zijn ex-vriendin Shima Kaes beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag. Haar uitgelekte aangifte was zó heftig dat BN’ers als Emma Wortelboer niet eens meer bij Johnny wilden aanschuiven in de talkshow HLF8. Niet veel later zag hij zich genoodzaakt om voorlopig van televisie te verdwijnen.

Het is verschrikkelijk voor Johnny, vindt Linda. “Ik heb bij Johnny met pijn in mijn hart kunnen zien wat het met een gezin doet als je, in de lange tijd die het duurt voordat het OM iets wel of niet oppakt, letterlijk gegijzeld wordt doordat de andere partij echt álles via de media speelt en je, omdat ons juridisch systeem zwaar overbelast is, eindeloos moet wachten tot je eindelijk jouw verhaal kunt doen.”

Een merkwaardig verwijt, aangezien Johnny zijn mediamacht volop heeft ingezet om het publiek te bespelen. Columnist Jan Dijkgraaf eerder cynisch: “Dat is inderdaad geen trial by media. Helemaal niet. Ben je gek. De tegenpartij, díe is pas bezig met een media-offensief!”.

Stopt ze met televisie?

Linda heeft er moeite mee dat ‘anonieme beschuldigingen zomaar kunnen leiden tot volledig gecanceld worden en valse beschuldigingen iemand helemaal kapot kunnen maken.’ De misbruikrel rond The Voice of Holland begon overigens met diezelfde anonieme beschuldigingen. Veel slachtoffers zijn immers bang om met naam en toenaam naar buiten te treden.

Haar familie ontvangt volgens Linda zóveel haat op sociale media dat ze overweegt het bijltje erbij neer te gooien. “Ik weet echt niet zeker, hoeveel ik ook van mijn vak hou en hoezeer het ook mijn enige houvast is momenteel, of ik uiteindelijk niet gelukkiger word als ik iets totaal anders ga doen met mijn leven.”

Ik, ik, ik

Dat Linda het in haar column zo extreem veel over haar eigen positie en dat van haar familieleden heeft, zet kwaad bloed bij critici. Zij vinden dat ze wel héél erg naar binnen gekeerd reageert. Volgens RTL Boulevard blijft ze enorm hangen in de slachtofferrol.

Morgen verschijnt de nieuwe LINDA. met daarin de hele column van Linda. Het is de bedoeling dat men dan massaal naar de winkel rent om de oplage van haar tijdschrift te redden. Of, zoals GeenStijl het noemt: “Dit is een verdienmodel voor Linda.”

Fragment

De felle kritiek van RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat Linda de Mol zo enorm in de slachtofferrol kruipt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen