‘Johnny de Mol wil geen trial by media? Wat doet hij zelf dan?!’

Johnny de Mol roept continu dat hij geen trial by media wenst en zich alleen in de rechtbank wil verweren tegen Shima Kaes, maar volgens critici is dat hypocriet: “Hij gebruikt zijn eigen talkshow!”

Johnny de Mol © SBS 6

Het stoort Johnny de Mol ontzettend dat zijn ex-verloofde Shima Kaes hem beschuldigt van zware mishandeling en poging tot doodslag. Hoewel zij een pittige aangifte heeft liggen, gevuld met foto’s en medische dossiers, is er volgens Johnny ‘allemaal niets van waar’. Ondertussen is zijn advocaat Peter Plasman een stuk minder stellig.

Trial by media

Het is volgens critici lachwekkend dat Johnny en Peter zich erover beklagen dat er sprake is van trial by media. We zien Johnny en Peter immers herhaaldelijk in de media om zijn zaak te bepleiten, terwijl Shima zich vooralsnog gedeisd houdt. Wie maakt zich hier dan precies schuldig aan trial by media?

Johnny heeft in tegenstelling tot Shima de beschikking over een eigen talkshow, een advocaat die graag in talkshows aanschuift en een werkgever die een direct lijntje heeft met belangrijke opiniemakers als Johan Derksen.

Wat vindt Angela?

Het is volgens Angela de Jong een beetje hypocriet van Johnny. “Ik vind het grappig wat hij zegt. Hij zegt: ‘We gaan het niet via de media uitvechten’, maar het is nu al voor de tweede keer dat hij zijn eigen programma gebruikt om zijn statement te doen”, zegt ze in Goedemorgen Nederland.

Gastvrouw Maaike Timmerman: “Het blijft een beetje vervreemdend: een presentator die geïnterviewd wordt door zijn gast, maar dat gebeurt heel vaak daar.’

Angela: “Dat is daar gewoonte inderdaad. Catherine Keyl heeft het natuurlijk ook al een keertje gedaan tijdens het Voice-schandaal.”

Mediacynisme

Mol-kenner Mark Koster vindt het kostelijk dat Johnny het OM opjaagt om de zaak op te pakken. “Gelukkig bepaalt ’t OM op welk tijdstip en of het iemand vervolgt. Dat de telg uit een mediafamilie een snelle beslissing eist tegen trial by media is verfrissend, maar zelf ook vorm van mediacynisme. Zeker omdat Plasman de eis mag toelichten bij Op1.”

Ton F. van Dijk, de journalist die in HP/DeTijd uitpakte met de aangifte van Shima: “Johnny wil geen ‘trial by media’ en terecht. Dus zit zijn advocaat bij Op1.”

Jan gaat los

Columnist Jan Dijkgraaf maakt in zijn Briefje van Jan al helemaal gehakt van Johnny. Hij somt op op welke manieren Johnny zijn mediamacht inzet. “Dat is inderdaad geen trial by media. Helemaal niet. Ben je gek. De tegenpartij, díe is pas bezig met een media-offensief!”, schrijft hij cynisch.

“Het wachten is op het moment dat je vader zich door Tim Hofman van BOOS laat interviewen en zegt dat-ie het maar raar vond dat die ex-verloofde van je pas vijf jaar na dato aan de bel trok bij de daartoe bestemde loketten.”

Shima’s advocaat

Shima’s advocaat Karim Aachboun laat aan De Telegraaf weten het ‘eens te zijn met advocaat Plasman, dat er sprake moet zijn van een trial by judge in plaats van een trial by media’. “Maar hoe verbazingwekkend is het dat het publiek nu kan vaststellen dat advocaat Plasman zelf aan trial by media doet door ons in deze publicatie van afdreiging te beschuldigen?”

“Wij, en onze cliënte, hebben nimmer informatie aan de media gelekt. Wij zijn niet bekend met een mogelijke OM-beslissing eind deze maand, anders dan dat het OM nog moet beginnen met het horen van getuigen, van wie de contactgegevens begin deze maand zijn doorgegeven, over de aangifte van cliënte tegen de heer Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen