Wilfred Genee’s missie geslaagd? ‘Hij wilde VTBL van de buis’

Het is een flinke domper voor Simon Zijlemans: zijn talkshow VTBL is gisteren per direct van de buis gehaald door RTL 7. “Wilfred Genee dacht: ik bijt dat konijn en laat hem helemaal doodbloeden.”

Simon Zijlemans en Wilfred Genee © SBS 6

Een beetje merkwaardig is het wel: RTL 7 en Veronica besloten om dit seizoen récht tegenover elkaar een nieuw praatprogramma over voetbal te programmeren, elke maandag en vrijdag om 20.30 uur. Waar Veronica Offside met Wilfred Genee het aardig doet, zette VTBL met Simon Zijlemans ronduit horrorkijkcijfers neer.

VTBL van de buis

Simon is na de 40 duizend kijkers van afgelopen vrijdag afgebeld door RTL. De zender heeft besloten om VTBL na zes afleveringen van de buis te halen. Opvallend is dat Simon het programma afwisselend zou gaan presenteren met Frank Evenblij, maar hij vanwege vakantie pas aankomende maandag zijn debuut maken.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Hoe vaak zou het gebeurd zijn dat iemand een programma zou gaan presenteren, maar dat nog voor zijn debuut het programma al van de buis is gehaald?”

‘Dit wilde Wilfred’

Columnist Marcel van Roosmalen denkt dat Wilfred hier al die tijd op uit was. “Ik denk dat Wilfred die talkshow Veronica Offside puur is gaan presenteren, dat hij het bewust is gaan doen om dat VTBL uit te schakelen. Dat hij zoiets heeft gehad van: ‘Ho eens even, komt er een andere talkshow? Dat kan ik toch wel kapotmaken? Laat me dat kapotmaken.’”

Het is een sluwe man, vervolgt Marcel in zijn podcast Weer Een Dag. “Wilfred Genee is een wolf. Die heeft een konijntje op de weg gezien en die heeft gedacht: hé, directie van Talpa, Marco Louwerens, kom eens hier. En dan: ‘Ik bijt dat konijn in zijn nek en laat het dan langzaam helemaal doodbloeden. Ik vreet hem helemaal op daarna.’”

Wilfred-effect

Jordi Versteegden, mediaverslaggever van De Telegraaf, vindt het logisch dat Wilfred heeft gewonnen. “Ik denk dat het het Wilfred-effect is. Mensen zijn gewend aan hem en weten hoe hij een voetbaltalkshow kan maken. Mensen stemmen daar dus gewoon op af”, zegt hij in de cultuur- en mediapodcast van de krant.

De kijker wil het wel gezellig hebben, zegt Jordi. “Ze houden ook van sfeer. Ik denk dat dat het grote verschil is tussen VTBL en Veronica Offside. Het is wat meer een kroegachtige sfeer bij Wilfred en het is wat serieuzer op RTL 7.”

Onvermijdelijk

De makers van VTBL krijgen diverse steunbetuigingen. “Onvermijdelijk, maar wel natuurlijk altijd balen voor de makers. Sterkte, Simon Zijlemans”, zegt Rob Goossens bijvoorbeeld.

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn: “De vraag of er nog ruimte is voor nóg een voetbaltalkshow is hiermee beantwoord. Die markt is blijkbaar verzadigd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wilfred Genee leedvermaak heeft over het van de buis halen van VTBL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen