RTL 7-talkshow VTBL afgeslacht in eigen huis: ‘Weg ermee!’

De RTL 7-talkshow VTBL, momenteel de grootste kijkcijferflop op de Nederlandse televisie, verliest nu ook de steun van de collega’s van RTL Boulevard. “Waarom moeten zij nog de tijd krijgen?”

Simon Zijlemans en Rob Goossens © Tom Cornelissen, RTL

Na vier afleveringen is het evident dat de Simon Zijlemans-voetbaltalkshow VTBL niets is en ook niets gaat worden. De kijkcijfers zijn wereldschokkend laag – er kijken nog maar 33 duizend mensen – en daardoor kost het programma veel meer dan het oplevert. Een tv-exit is onvermijdelijk, maar RTL laat Simon en zijn kornuiten nog even spartelen.

‘Dit is pijnlijk!’

Zelfs RTL Boulevard, het clubhuis van RTL waar programma’s van collega’s normaal gesproken fanatiek worden gepromoot, trekt nu zijn steun in. Rob Goossens, de televisiekenner van het programma, vindt dat de talkshow geen tijd nodig heeft, maar een zenderbaas met mededogen. “Dit is gewoon een beetje pijnlijk.”

Rob begrijpt niet waarom RTL de mannen zo aan hun lot overlaat. “Het is natuurlijk vooral de vraag waar ze dan tijd voor krijgen. Om dan zélf te overlijden? Dit is niet een ontwikkeling die echt de goede kant op gaat natuurlijk. Ik vind het eigenlijk een beetje pijnlijk.”

Wachtkamergevoel

Het is vreselijke tv, vindt Rob. “Ik heb het programma inmiddels zelf gezien en ik kreeg er een beetje een tandartswachtkamergevoel bij. Er is verder niemand dood, maar heel gezellig is het niet. Moet je dat echt de tijd gaan geven? Ik vind het niet heel netjes richting de mannen die daar zitten om op maandag de lichten weer aan te doen.”

Simon presenteert VTBL afwisselend met Frank Evenblij en die moet zijn debuut nog maken. Het is allemaal kansloos, denkt Rob. “Als je dan halverwege de uitzending denkt: oké, maar je maakt niet eens reclame voor je eigen volgende uitzending, dan geef ik het ook op. Sorry, jongens.”

Beetje gemeen

Is Rob niet een beetje gemeen voor zijn eigen RTL-collega’s? “Ik heb ze de kans gegeven, want ze hebben inmiddels vier uitzendingen gemaakt en je hebt drie keer de gelegenheid gehad om te laten zien van: oké, het kan echt wel wat zijn.”

Dat is volgens Rob echter niet gelukt. Als de kijkcijfers van VTBL ook komende week dik onder de 100 duizend liggen, dan kan het niet anders dan dat RTL maatregelen neemt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten VTBL-presentator Simon Zijlemans uit zijn lijden verlost worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen