John van den Heuvel wil Peter Gillis van de buis: ‘Hoort niet op tv’

John van den Heuvel vindt het uiterst merkwaardig dat Talpa het besluit heeft genomen om Peter Gillis gewoon op zender te houden. “Die hoort eigenlijk gewoon helemaal niet op televisie.”

John van den Heuvel en Peter Gillis © RTL, SBS

Peter Gillis wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij zijn vriendin Nicol Kremers heeft mishandeld, onder meer door haar te bijten in haar neus en haar rug. Hij maakt echter een van de weinige tv-hits van SBS 6 en daarom laat Talpa hem gewoon op de buis: “We hebben vrij uitgebreid gesproken met elkaar.”

John verbijsterd

Het is echt ongelooflijk dat Talpa dit afdoet als een ‘privékwestie’, vindt John van den Heuvel. Hij zegt in RTL Boulevard: “Dan kun je toch alles wel afdoen als een privékwestie?”

Hij vervolgt: “Ik vind het wel een heel slecht signaal naar mensen die van dit soort dingen worden verdacht. Die horen gewoon eigenlijk niet op televisie, maar die horen eerst even af te wachten wat de rechter ervan vindt.”

Kijkersboycot

Een kijkersboycot is misschien ook een optie, oppert presentator Daan Nieber. “We moeten gewoon allemaal niet kijken, dat kan natuurlijk ook. Maar goed, dat is een tip.”

Het is maar de vraag of het kijkadvies van RTL Boulevard gaat helpen, want Familie Gillis: Massa is Kassa heeft al jaren een grote fanschare. Het programma is niet zo populair als Chateau Meiland, maar een tv-exit zou zonder twijfel een flinke klap betekenen voor de zender van John de Mol.

Johnny de Mol

Het is overigens wel opvallend dat John van den Heuvel er zo fanatiek voor pleit om Peter Gillis van de buis te halen, omdat hij altijd te pas en te onpas in de bres springt voor Johnny de Mol. Die presentator, niet geheel toevallig óók van SBS 6, is door zijn ex Shima Kaes beschuldigd van veel zwaardere mishandeling en zelfs poging tot doodslag.

Een belangrijk verschil is dat John niet objectief is in de zaak-Johnny, omdat hij overduidelijk in het kamp van de presentator zit. Het was immers John die twee jaar geleden door de familie De Mol in de arm werd genomen om hun kant van het verhaal te vertellen. Hij werd daardoor zelfs hun ‘loopjongen‘ genoemd.

Felle kritiek

Die subjectieve houding van John is hem al vele malen op kritiek komen te staan, onder andere van Angela de Jong. “Ik werd er verdrietig van. Van Shownieuws en Johan Derksen verwacht je inmiddels dat ze op de hand zijn van het zoontje van hun broodheer, maar van iemand als John van den Heuvel?”

Een paar maanden geleden legde John uit waarom hij altijd in de bres springt voor Johnny. Volgens de misdaadjournalist zit er namelijk een luchtje aan deze zaak. Waarom hij dan wél zo zeker is over de zaak-Gillis, is onduidelijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als John van den Heuvel vindt dat Peter Gillis niet op tv kan, zou dat dan ook moeten gelden voor Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen