RTL 7 haalt megaflop VTBL nog niet van tv: ‘Moet groeien? Ja ja!’

RTL 7 kiest er na drie dramatisch slecht bekeken afleveringen nog niet voor om de vernieuwde voetbaltalkshow VTBL van de buis te halen. “Het moet nog groeien? Ja ja!”, giert Angela de Jong.

VTBL © Tom Cornelissen

Na een mislukte poging in 2019 met Humberto Tan als presentator, probeert RTL 7 het nu wéér met de voetbaltalkshow VTBL. Na drie afleveringen lijkt het programma, dat voortaan afwisselend gepresenteerd wordt door Frank Evenblij en Simon Zijlemans, echter ten dode opgeschreven. Er kijkt namelijk geen hond.

VTBL van de buis?

VTBL staat deze week voor het eerst rechtstreeks tegenover de gloednieuwe concurrent Veronica Offside met Wilfred Genee. Na de 126 en 86 duizend kijkers van vorige week – VTBL begon een weekje eerder – keken er gisteren slechts 72 duizend mensen naar het programma. Veronica Offside noteerde tegelijkertijd 283 duizend kijkers.

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp leeft op haar Instagram-kanaal mee met de makers van VTBL: “Wilfred scoort ook in de commerciële doelgroep klinkende cijfers: 8,9 procent marktaandeel, terwijl VTBL slechts 2,3 procent noteert. Er zal vandaag zeker spoedoverleg plaatsvinden bij RTL of ze het programma niet meteen van de buis moeten halen.”

RTL 7 buigt niet

Tina denkt dat een vroegtijdige tv-exit van VTBL ‘het meest verstandig zou zijn’. “Want dit zijn wel heel treurige cijfers”, zegt ze. Toch lijkt de zender daar nog niet aan te willen geloven.

RTL 7 houdt VTBL namelijk vooralsnog op de buis. Het programma moet volgens de zender tijd krijgen en nog gevonden worden. “We spelen geen paniekvoetbal.”

Angela lacht erom

Angela de Jong vindt dit altijd een lachwekkend excuus. “De betrokken zenders zullen komende dagen om het hardst roepen ‘dat het nog moet groeien’. Ja ja”, giert ze in haar AD-column. “Ik heb slecht één vraag die de tv-baasjes vandaag in hun spoedevaluaties eens in alle eerlijkheid moeten proberen te beantwoorden.”

En dat is de vraag waarom de kijker om 20.30 uur naar een ‘wannabe Genee, Gijp of Derksen zou gaan zitten kijken als je een uur later het origineel kunt krijgen’. “VTBL is drie afleveringen onderweg en zakt in recordtempo richting de gevreesde nul.”

Wat zegt Rob?

Joost Maiburg, verslaggever van RTL Boulevard, denkt dat VTBL ‘nog wel even doorloopt’. “RTL 7 wil met die voetbalrechten ook een platform om ergens over voetbal te kunnen praten. Een ‘voetbalzender’ zonder visitekaartje in de vorm van een voetbaltalkshow kan natuurlijk niet”, twittert hij.

Zijn Boulevard-collega Rob Goossens twijfelt daaraan. “Als ze het ietsje beter hadden gedaan dan had je kunnen doorgaan tot de fusie van Talpa en RTL om VTBL daarna van de zender te halen wegens ‘dubbeling’. Maar laat je het programma met deze cijfers nog zo lang ronddobberen op open water… Ik weet het niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is VTBL ten dode opgeschreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen