Bridget Maasland haalt uit naar Glennis Grace: ‘Dit begrijp ik niet’

Glennis Grace zegt geen media-aandacht te willen voor haar inzamelingsactie voor Ter Apel, maar daar zet Bridget Maasland haar vraagtekens bij. “Ze zoekt toch gewoon de media op?”

Glennis Grace en Bridget Maasland © RTL

Het klinkt behoorlijk onheilspellend: Glennis Grace gaat met een ploegje vrienden naar het tentenkamp in Ter Apel. Toch is dat precies wat de zangeres vandaag gaat doen. Ze is eergisteren een inzamelingsactie begonnen voor de vluchtelingen die daar verblijven en vandaag gaat ze met ‘een grote groep’ naar het Groningse dorp om spullen uit te delen.

Glennis wil geen aandacht

Verslaggever Aran Bade vertelt in RTL Boulevard dat hij een beetje sceptisch is. “Ik dacht wel: als Glennis nu zegt dat ze ergens naartoe komt met een groep vrienden, dan ben je toch even bang wat er gaat gebeuren. Laten we eerlijk zijn, er is natuurlijk van alles aan de hand bij haar. Of dat een schaduw werpt op haar actie weet ik niet.”

Glennis etaleert haar barmhartigheid voor de vluchtelingen via Instagram, maar het is de zangeres naar eigen zeggen niet te doen om de aandacht. “Ik wil dit niet via de media doen, het is niet voor de aandacht. Dit is iets dat ik met vrienden doe. Iets wat ik gewoon moet doen. De media opzoeken vind ik niet netjes”, zegt ze tegen de showrubriek.

Bridget reageert kritisch

Bridget Maasland begrijpt er niets van dat Glennis roept dat ze geen media-aandacht wil en daarom ook niet met RTL Boulevard wil praten. “Ik snap het niet helemaal, want ze zoekt toch de media op door middel van Instagram en ze wil dat zoveel mogelijk mensen wat brengen, dus… Maak er dan gebruik van.”

Aran: “Ja, maar ze wil niet hier nu in Boulevard daarop reageren en in beeld verschijnen.”

Presentator Daan Nieber: “Maar we doen het toch, dus wie weet dat het toch wat oplevert.”

Bridget: “Ik hoop het.”

Door de mangel

Glennis wordt behoorlijk door de mangel gehaald na haar oproep om spullen in te zamelen voor Ter Apel. Veel mensen reageren met name cynisch op haar aankondiging dat ze er met ‘een grote groep’ heen gaat. “De Jumbo in Ter Apel gaat zondag uit voorzorg niet open uit”, zegt ene Angela.

Story-baas Guido den Aantrekker denkt dat het Glennis om de aandacht te doen is. “Als je je eigen PR een (tevergeefse) boost wil geven.”

En columnist Jan Dijkgraaf zegt: “Dan gaat Gordon niet achterblijven.”

Grappen

Er worden veel grappen gemaakt over Glennis’ komst naar Ter Apel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace wil naar eigen zeggen geen media-aandacht voor haar inzameling voor Ter Apel. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen