Johan Derksen denkt dat RTL faalt: ‘Ze hebben geen goede host’

Johan Derksen denkt dat RTL 7 de voetbalstrijd met Veronica hopeloos gaat verliezen. Hij denkt dat je de oorlog niet gaat winnen met een presentator als Simon Zijlemans.

Simon Zijlemans en Johan Derksen © RTL, SBS

Mannenzenders RTL 7 en Veronica gaan in het nieuwe seizoen allebei een voetbaltalkshow programmeren op maandag- en vrijdagavond om 20.30 uur. Het is merkwaardig dat RTL en Talpa zich ouderwets als kemphanen gedragen, omdat Talpa met smart wacht op toestemming om overgenomen te worden door RTL.

Veronica Offside vs VTBL

Wilfred Genee gaat de talkshow op Veronica presenteren. De analisten die voor Veronica Offside, zoals de show gaat heten, zijn gecontracteerd, zijn Andy van der Meijde, Wim Kieft en Wesley Sneijder. Bij RTL 7’s VTBL is er gekozen voor twee presentatoren die elkaar gaan afwisselen: Simon Zijlemans en Frank Evenblij.

Waar Veronica Offside meer kroegpraat zal zijn, wil VTBL tussen Studio Voetbal en de VI-praat in gaan zitten. Voor dat programma zijn Theo Janssen, Jan Boskamp, Hedwiges Maduro, Anouk Hoogendijk, Aad de Mos en Ron Vlaar gestrikt als roulerende analisten.

Wat zegt Johan?

Johan Derksen denkt dat RTL kansloos is. “RTL heeft één nadeel: die hebben geen goede presentator voor voetbalprogramma’s. Dat is allemaal heel formeel of iemand die een presentator acteert. Dat zal nooit wat worden. Dan moet je een heel goede presentator hebben en dan zit je bij Wilfred goed”, zegt hij.

Hij vindt het uitstekend dat Veronica voor Wilfred heeft gekozen, ondanks dat hij ook al dagelijks op SBS 6 te zien is met Vandaag Inside. “Dat juich ik toe, want een betere man voor zo’n programma is er niet.”

Dubbelen

Gaan Veronica Offside en Vandaag Inside niet een beetje met elkaar dubbelen? “Dat gaat totaal niet dubbelen. Wij zijn een heel ander programma. Wij zijn een meningenshow, ook over voetbal. Zij zullen veel actueler over voetbal praten dan wij.”

Wat vindt hij van de analisten Andy, Wesley en Wim? “Het zijn drie jongens met een voetbalverleden en dat vind ik niet onbelangrijk bij een voetbalprogramma.”

Logisch

Het is slim dat Veronica het oude VI-slot weer gaat opvullen, besluit Johan. “Ik vind het heel logisch. Kijk, ik denk dat Talpa strategisch gedacht heeft. Die heeft gedacht: als die drie mislukken als dagelijkse talkshow, dan moet er een terugkeer mogelijk zijn naar dat tijdslot waar ze gewoon weer Voetbal Inside kunnen gaan maken.”

“Nu wij geslaagd zijn voor ons examen ‘dagelijkse talkshow’ vullen ze dat gat in en dat vind ik heel erg logisch qua concurrentie, want anders gaan andere zenders op dat tijdslot zitten met zo’n programma. Ja, ik keek daar niet van op.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen