Peter Gillis avond na ‘mishandeling’ live op televisie: ‘Oscarwaardig!’

Peter Gillis is de avond nadat hij zijn vriendin Nicol zou hebben mishandeld én zou zijn aangehouden door de politie, live op televisie verschenen. “Hij maakte geenszins een aangeslagen indruk.”

Peter Gillis © SBS 6

Shownieuws bracht vrijdag als eerste nieuwsmedium naar buiten dat Peter Gillis zijn vriendin Nicol Kremers zou hebben mishandeld en hij daarna een nacht in de cel zou hebben doorgebracht. Die mishandeling en aanhouding zouden hebben plaatsgevonden op 29 mei. Een dag later, de dag van zijn vermeende vrijlating, was hij ’s avonds live te zien op televisie.

Live op televisie

Peter was toen namelijk te gast in de Shownieuws Zomereditie, dat die avond zijn allereerste uitzending beleefde. Hij zat naast Airen Mylene, Bart Ettekoven, Patty Brard en Natacha Harlequin. “Nicol was daar nog bij en Natacha, jij was er ook. Ze maakten geenszins een aangeslagen indruk”, blikt Bart terug.

Het is heel erg merkwaardig, vindt Bart. “Het is natuurlijk ook omdat je er niet bij stilstaat, maar als dit verhaal dus klopt heeft hij dus die avond voorafgaand aan die uitzending dat we hier hebben gezeten en leuk hebben gepraat over het nieuwe seizoen, vastgezeten in een politiecel.”

Oscarwaardig

Bart vertelt dat Peter en Nicol die avond heel gezellig met elkaar waren. Als die mishandeling echt waar is, dan is dat een heel vreemde situatie geweest, vindt hij. “Dan moeten ze echt op voor een Oscar, want ze gingen heel leuk en gemoedelijk met elkaar om en er was helemaal niets te merken van enige spanning.”

Collega Dyantha Brooks: “Dat op zich zou niet de eerste keer in de showbizz zijn. Ik bedoel: the show must go on, wat dat betreft, je bent professioneel.”

Ongepast

Bart: “Je zou wel kunnen zeggen dat als zoiets gebeurd is op een zondagavond en dat de politie eraan te pas is gekomen, dat het een beetje ongepast is om samen hier de volgende dag een beetje mooi weer te lopen spelen. Niemand had het raar gevonden als hij hier alleen was gekomen.”

Wat nou als Peter écht niet de man is die op 12 augustus moet voorkomen? “Dan moeten wij ons als media misschien ook wel eens achter de oren krabben van: hoe kan het zo mis zijn gegaan? Maar goed, onze crimeredactie zit hier echt bovenop en die hebben met meerdere mensen contact gehad. Er wijzen behoorlijk wat vingers zijn kant op.”

‘Hoe raar!’

Peter ontkent niet alleen dat hij Nicol zou hebben mishandeld, maar überhaupt dat hij de man is die op 12 augustus moet voorkomen. “Het OM laat ons weten dat alle betrokken partijen sowieso op de hoogte zijn van het feit dat op 12 augustus die zaak voorkomt, dus als het wel om Peter Gillis gaat, dan liegt hij over het feit dat hij van niks weet.”

“Hoe raar is het als het wel zo is? Hij weet dat het dan uitkomt. Er moet op 12 augustus iemand voor die rechtbank verschijnen. Om dit dan zo glashard te zeggen… Dan gaan we natuurlijk nooit meer iets geloven wat zo’n man zegt.”

Code rood

Peter en Nicol werken sinds medio juni, twee weken na de vermeende mishandeling, plotseling met een eigen ‘code’ om nepnieuws te bestrijden. Als ze in het nieuws zijn met zaken die niet kloppen, dan geven ze een ‘code rood’ uit, zonder verdere toelicht te geven. In dit soort gevallen komt het ontbreken van een verdere toelichting hen natuurlijk goed uit.

Ook nu hebben Peter en Nicol een ‘code rood’ uitgegeven. Juicekanalen denken dat die ‘code’ snel verzonnen is na die vermeende mishandeling:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen