Peter Gillis geeft leugen toe: ‘Er is iets gebeurd in de privésfeer’

Peter Gillis is inderdaad de 60-jarige man die eind mei is aangehouden op zijn vakantiepark in Ommen. Hij ontkende dat eerder en stuurde een zelfbedachte ‘code rood’ uit, maar bekent nu alsnog.

Peter Gillis © Friso Keuris

Shownieuws bracht anderhalve week geleden, met een slag om de arm, het nieuws naar buiten dat Peter Gillis op 29 mei is opgepakt voor het mishandelen van zijn vriendin Nicol Kremers en vervolgens een nacht in de cel heeft doorgebracht. Met een slag om de arm, omdat het OM zich over de identiteit van verdachten aanvankelijk altijd op de vlakte houdt.

Code rood

Het OM wilde slechts kwijt dat er een 60-jarige man was aangehouden op Peters vakantiepark in Ommel. Bovendien verwezen zij naar de advocaat van de verdachte: Ton van de Biezenbos. Peter is 60 jaar oud en zijn advocaat is diezelfde Ton. Dat kan geen toeval zijn, dachten de showmedia, maar Peter en Nicol ontkenden echt in álle toonaarden.

Peter ontkende niet alleen dat hij zijn vriendin heeft mishandeld, maar überhaupt dat hij de 60-jarige man is die door de politie was aangehouden. Net als zijn vriendin Nicol bracht hij daarom de door hen zelf bedachte ‘code rood’ naar buiten, die is bedoeld voor als er echt he-le-maal niets klopt van de berichtgeving over hen in de media.

Peter geeft toe

Nu, anderhalve week later, geeft Peter alsnog toe dat het wel degelijk om hem gaat. “De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie”, zegt zijn advocaat. “Er is geen aangifte gedaan, en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen.”

“Op verzoek van de verdediging dient er eerst meer duidelijkheid te komen door het horen van een getuige. Het verzoek daartoe is al ingewilligd door de rechtbank. De zaak zal daarom op 12 augustus niet inhoudelijk worden behandeld. Wanneer het komt tot een nieuwe zitting is nog niet bekend.”

Geloofwaardigheid weg

Het bizarre aan de aanvankelijke ontkenning van Peter is dat het tóch wel uit zou komen dat het om hem gaat, omdat hij moet voorkomen voor de rechter. “Om dit dan zo glashard te zeggen… Dan gaan we natuurlijk nooit meer iets geloven wat zo’n man zegt”, zei Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van de Weekend, eerder.

Nu de leugen van Peter is uitgekomen, is zijn geloofwaardigheid inderdaad weg, vinden showbizzkenners. Zo zegt Yvonne Coldeweijer: “Als je één keer liegt, geloven we je daarna nooit meer. Met je mediacode. Gênant zeg.”

Het juicekanaal Juice Channel: Nou, dan kunnen ze eindelijk stoppen met die k*t-code-rood, want dat helpt niet als je liegt.”

En Rob Goossens: “Die zelfbedachte ‘code rood’ stelt dus geen klote voor. Weten we dat ook weer.”

Code rood

Peter heeft zijn aanhouding aanvankelijk ook ontkend tegen zijn eigen werkgever Talpa. Daardoor zal de samenwerking tussen beide partijen onvermijdelijk onder druk komen te staan.

Talpa laat vooralsnog weten: “Het heeft nu geen enkele zin om te speculeren. Pas als Nicol later deze maand een verklaring aflegt bij de rechter commissaris weten we meer. Laten we vooral voorzichtig zijn met oordelen tot de feiten duidelijk zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter Gillis blijkt een leugenaar. Vindt u hem nog steeds zo leuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen