Patty Brard verbijsterd: ‘Rachel Hazes moet haar mond houden!’

Patty Brard vindt het onbegrijpelijk dat Rachel Hazes zo gemeen reageert op haar dochter Roxeanne, die een verschrikkelijke jeugd heeft gehad. De tv-diva is zelfs ‘een beetje in shock’.

Patty Brard en Rachel Hazes © SBS 6

Roxeanne Hazes heeft zich vrijwel nooit uitgelaten over haar eenzame jeugd, omdat ze dan direct haar schreeuwerige moeder op haar dak krijgt. Nu ze van de week in de tv-hit Beste Zangers moest uitleggen waarom haar vriend is meegekomen naar de opnamelocatie, krijgt ze alsnog een veeg uit de pan van Rachel.

Horrormoeder

Inmiddels heeft Roxeanne een gelukkig gezinsleven, maar ze komt van ver. Ze legde in Beste Zangers ooit hoe ze in haar jeugd soms tot wel negen maanden lang gedumpt werd bij rare gastouders omdat Rachel bijvoorbeeld een boek ging schrijven. Het heeft haar een trauma bezorgd, waardoor ze nooit meer alleen wil slapen. Daarom kwam haar vriend mee.

Kritiek op haar kwaliteiten als moeder kan Rachel echter niet verdragen en om die reden heeft ze gisteren vanaf haar bezemsteel allerlei dirt over Roxeanne uitgestort, bijvoorbeeld dat ze een ‘rijke fantasie‘ zou hebben. Rachel heeft daarna samen met haar weinig geliefde zoon André een pr-momentje geregisseerd; hij keert zich nu ook tegen Rox.

Patty kritisch

Patty Brard vindt het onbestaanbaar hoe Rachel zich gedraagt. “Ik was een beetje in shock dat je zo als moeder reageert. Als Roxeanne dat vroeger zo heeft meegekregen, gevoeld, en ook al is het niet zo, dan is er toch nog veel werk aan de winkel in de relatie tussen haar en haar moeder”, zegt ze in Shownieuws.

De tv-diva wijst erop hoe Rachel altijd rollebollend over straat gaat, terwijl Rox eigenlijk ‘nooit wat zegt’. “Het gaat altijd over Dré, altijd over haar moeder, altijd over de ruzies en wie niet met wie om kan gaan. En Rox is daar altijd heel subtiel in geweest. Ze heeft nooit echt met modder gesmeten en nu ook niet, maar wel een paar opmerkingen gemaakt.”

‘Niet classy’

De felle reactie van Rachel is compleet onterecht, vindt Patty. “Ik ken Roxeanne als iemand die bijzonder diskreet is en ze heeft ook hier niet met modder gegooid. Ze heeft gewoon geuit over hoe ze het ervaren heeft.”

Collega Job Knoester is het met haar eens. “Al doe je dat wel, met modder gooien… Dan ga je nog als moeder naar je dochter toe en dan zeg je: ‘Waarom doe je dit, laten we het er eens over hebben’, maar je gaat dat niet in Shownieuws of waar dan ook zitten uiten. Ik vind dat je als ouder gewoon niet zo in de openbaarheid over je dochter spreekt.

Die mening deelt Ronald Molendijk: “Het zou natuurlijk wel heel erg classy zijn als ze níet reageert. Roxeanne zegt toch helemaal niks geks? Ze zegt hoe zij het ervaren heeft en dat ze negen maanden lang gewoon au heeft gehad. Dan zou ik denken als ouder zijnde: shit hé, dat is heftig!”

‘Mond houden!’

Eigenlijk moet Rachel maar één ding doen, zegt Patty. “Ik vind het de taak van de moeder om je mond dicht te houden.”

Zelf deed Patty dat ook toen ze ruzie had met haar dochter Priscilla. “Iedereen die heeft gezegd: ‘Zullen wij haar bellen?’, en dit en dat… Jongens: de deur stond áltijd open. En je ziet het: ik heb nooit wat over haar gezegd, zij heeft nooit wat over mij gezegd en nu is het gewoon beter dan ooit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Rachel Hazes zich opnieuw een slechte moeder toont?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen