André Hazes jr. doorbreekt stilte voor keiharde aanval op Roxeanne

André Hazes jr. doorbreekt zijn mediastilte om zijn zusje Roxeanne keihard te laten vallen. Hij trekt partij voor Rachel in de mediaruzie tussen moeder en dochter. “Laat je niet gek maken, mam.”

Roxeanne, Rachel en André Hazes jr. © AvroTros, SBS 6

Roxeanne Hazes heeft zich in de tv-hit Beste Zangers op een emotionele manier uitgelaten over de tekortkomingen van haar ouders tijdens haar eenzame jeugd. Dat is haar op een flinke uitbrander komen te staan van haar ordinaire moeder Rachel. Die kan tegenwoordig wél weer door een deur met zoontje André en hij neemt het nu uitgebreid voor haar op.

André reageert

Sterker nog: André onderbreekt zijn hele mediapauze voor een uitgebreid statement op Instagram. “Ma, met pijn in mijn hart en plaatsvervangende schaamte heb ik deze berichten vanuit het buitenland over je moeten lezen. Ik hoop oprecht dat je je niet gek laat maken door uitspraken van iemand die jou op alle mogelijke manieren klein probeert te krijgen.”

Hij vervolgt: “Je hebt voor ons gezorgd en gevochten als een leeuwin toen we klein waren en ik kan mij als één van jouw twee kinderen totaal niet vinden in de beweringen die er over je gedaan zijn. Ik ben dankbaar voor wat jij hebt weten te maken van onze rommelige jeugd en de prestatie die je hebt geleverd door mij te maken wie ik nu ben.”

“En van mij krijg je daar eeuwig respect voor terug”, besluit de volkszanger.

Rachel woest

Rachel is woest dat Roxeanne haar moederschap heeft bekritiseerd. Zij zegt in een statement: “Vandaag heb ik de media laten weten dat ik vol verbazing kennis heb genomen van de uitspraken van Roxeanne. Bijzonder ook dat dit nooit eerder direct aan mij of aan anderen in mijn/onze naaste omgeving is gemeld, terwijl ik er altijd vanuit ging dat binnen ons gezin alles bespreekbaar was.”

Ze vervolgt: “Dat ik dit dan nu indirect via een programma te horen krijg vind ik onbegrijpelijk. Ik weet mij gelukkig gesteund door mensen die nog wel weten hoe het zit, getuige ook de vele lieve reacties die ik van iedereen heb gekregen.”

De statements van André en Rachel zijn nagenoeg op hetzelfde moment geplaatst, waaruit blijkt dat dit afgesproken werk is. Kennelijk zien ze dit als een goede mediastrategie.

‘Wat een zooi’

Journalist Bas Paternotte reageert verbijsterd op deze nieuwe wending in de Hazes-familieruzie. “Ik heb het erg met deze familie te doen. Wat een teringzooi. Die Roxeanne lijkt mij overigens de meest sympathieke (geen idee of ik daar juist zit). Jammer dat ze het voortdurend zo uit de hand laten lopen”, twittert hij.

Story-baas Guido den Aantrekker is de officieuze woordvoerder van Rachel en ziet in de reactie van André hun gelijk. Hij trok Roxeanne’s uitspraken eerder al in twijfel. “De reactie van André op de uitspraken van zijn zus Roxeanne over hun moeder Rachel. Lastig als je al bevooroordeeld bent, maar lees het graag even.”

‘Niet chic’

De manier waarop Rachel haar dochter publiekelijk aanvalt verbaast veel mensen. “Ik vind het niet chic hoor van Rachel”, zegt Shownieuws-ster Victor Vlam. “Wat Roxeanne daar volgens mij doet is proberen weer te geven hoe ze het heeft beleefd en om dan zo’n keiharde trap te geven naar je eigen dochter, ook al lig je ermee in de clinch…”

VI-gezicht Job Knoester: “Als je als moeder je dochter openlijk afbrandt… Ik zou dat gewoon niet doen, hou dat binnenskamers.”

RTL Boulevard-ster Rob Goossens: “Als jij als moeder hoort dat wat jij deed niet goed genoeg was, dan is jouw eerste reactie toch niet: ’Oh, maar dat is de rijke kinderfantasie’? Dan is je eerste reactie: ‘O, wat erg!’”

En zijn collega Vivienne van den Assem: “Ik vind het persoonlijk een rare reactie, als ik heel eerlijk ben. Ik heb die hele uitzending gekeken en nu wordt het heel zwart-wit geplaatst, maar volgens mij heeft Roxeanne het helemaal niet zo hard en beschuldigend gebracht.”

Statement

Het statement van Rachel met daaronder het statement van André:

Het statement van André:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen