Rachel Hazes onder vuur na optreden Roxeanne: ‘Vreselijk mens!’

Rachel Hazes ligt flink onder vuur na het openhartige optreden van haar dochter Roxeanne Hazes in de televisiehit Beste Zangers. “Jammer dat ze zo’n vreselijke moeder heeft.”

Rachel en Roxeanne Hazes © NPO

Roxeanne Hazes krijgt lovende reacties op haar optreden in de tv-hit Beste Zangers. De zangeres werd in de uitzending van gisterenavond toegezongen door collega-artiesten, maar vertelde ook openhartig over haar jeugd. Ze heeft daar trauma’s opgelopen, waardoor ze niet meer alleen wil slapen; daarom is haar vriend meegekomen naar de opnames.

Hoop trauma’s

Er is speciaal voor Roxeanne een uitzondering gemaakt. “Het komt voort uit heimwee. Ik heb een heel nare vorm van heimwee. Dat heb ik eigenlijk in mijn jeugd gekregen. Het is een opeenstapeling van een hoop trauma’s, om te beginnen met altijd weg moeten op het moment dat je vader concerten moet geven. Dan ging ik naar een ander gezin.”

De concertvoorbereidingen waren voor André en Rachel kennelijk niet te combineren met hun kinderen. “In de laatste fase van zijn leven was dat gelukkig een heel leuk gezin waar ik terechtkwam, maar ik ben ook wel eens bij gezinnen geweest waar dat gewoon minder leuk was.”

Naaktlopers

Rachel dumpte Roxeanne bijvoorbeeld eens bij een nudistengezin. “Ik ben wel eens bij een gezin geweest die naaktlopers waren. Dat wist ik niet en vervolgens zit ik ineens naakt met een vader op de bank en is dat allemaal normaal. Dan moet ik daar als kind maar een soort van op aanpassen. Er was geen ruimte om mijn ouders te missen. Daar is dat begonnen.”

De genadeklap kwam voor Roxeanne toen ze na het overlijden van André keihard in de steek werd gelaten door haar moeder. “Ik denk dat voor mij de grootste klap is gekomen op het moment dat mijn vader overleed en mijn moeder besloot om een boek te gaan schrijven en ik mijn moeder negen maanden niet bij me heb gehad.”

‘Kom alsjeblieft terug!’

De geur van een bestseller kon Rachel niet weerstaan en de kinderen moesten weer de deur uit. “Juist op het moment dat je eigenlijk haar zo nodig hebt om te rouwen. Ik heb ook echt elke avond toen een foto van mijn vader en moeder bij me gehad en elke avond daar huilend tegen gesproken van: ‘Kom alsjeblieft terug.’”

“Ik heb daar gewoon een enorme knauw van gehad. Daar beschadig je iemand voor de rest van zijn leven mee, want ik ben een volwassen vrouw, maar ik kan heel moeilijk alleen slapen. Dan krijg ik buikpijn en slaap ik niet en dan voel ik me klote. Ik heb me gewoon voorgenomen om me nooit meer zo te voelen. Nooit meer. Dat wil ik gewoon niet.”

‘Vreselijke moeder’

Rachel wordt op sociale media bedolven onder de negatieve reacties. Ze wordt bijvoorbeeld een ‘rotmoeder’ genoemd. “Haar ma was te druk met de nalatenschap veiligstellen”, zegt de een. En de ander: “Roxeanne is een sterke vrouw met een fijn gezin. Jammer dat ze zo’n vreselijke moeder heeft.”

Kijker Katinka is verbijsterd. “Moeder denkt alleen aan zichzelf. Ze zijn hun vader kwijt en moeder gaat weg om een boek te schrijven. Bizar 😢.”

Anita: “Zo zie je maar wat die kinderen allemaal hebben moeten doorstaan. Dat verklaart ook het gedrag van d’r broertje.”

En Ria: “Prachtige aflevering. Kun je toch weer zien dat die Raggel een vreselijk mens is. Roxeanne, focus je op je eigen gezin. Topvrouw.”

Fragment

Roxeanne vond het optreden van collega Sarita het hoogtepunt van haar Beste Zangers-aflevering:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u nu waarom Monique Westenberg niet wil dat haar zoontje contact heeft met oma Rachel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen