Johan Derksen begrijpt dat SBS 6 in puin ligt: ‘Het is beneden peil’

Johan Derksen vindt het begrijpelijk dat SBS 6 momenteel volledig in puin ligt. Hij vindt het stuitend wat er allemaal wordt uitgezonden op de zender. “Het is kwalitatief beneden peil.”

Johan Derksen © SBS 6

SBS 6 is onder leiding van John de Mol een lege huls geworden vol met dertien-in-een-dozijn-quizjes en sterren die vergane glorie zijn. De zender wordt eigenhandig gestut door de mannen van Vandaag Inside. Alleen als zij op zender zijn lijkt SBS 6 nog ergens op. En dat heeft VI-ster Johan Derksen inmiddels zelf ook wel door.

Beneden peil

Johan ziet het belang van VI. “Ik zei laatst nog tegen Wilfred, die ik aan de lijn had: ‘Zonder dat we wat doen worden we steeds belangrijker voor SBS 6, want het gaat verschrikkelijk.’ Het is verschrikkelijk. Het is gewoon ook nog heel begrijpelijk, want ik vind het kwalitatief ook beneden peil wat ze brengen”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Er zijn meerdere programma’s van de buis gehaald door SBS 6, onder meer met Richard Groenendijk en Sander Lantinga. “Allerlei types krijgen plotseling een quizje, weet je wel. Een diskjockey, een man met een ander programma. Van: wie heeft er even niks te doen? Oké, doe jij het maar. Zo werkt het niet.”

Herhalingen

Het is goed dat VI weer terugkeert, vindt Johan. “Het is ook wel nodig hè, want het is verschrikkelijk met de Nederlandse tv, hè? Het zijn allemaal herhalingen van herhalingen. Er is niets op tv wat de aandacht trekt.”

Het is volgens de voetbalkenner tegenwoordig allemaal één pot nat. “Er komen in die talkshows steeds meer mensen aan tafel zitten en ze zeggen steeds minder. Dan zit er zo’n hele meute mensen die allemaal niks te melden hebben. Dan denk ik: jongens, jongens, daar ga je toch niet meer zitten.”

‘Heel raar’

RTL 4 zendt de hele maand geen enkele talkshow uit: Eva, Beau, Humberto en Renze zijn tegelijk met vakantie. “Dat vind ik ook raar. Maar ja, dat is de coördinatie van een zender, hè? En dan beginnen ze een talkshowtje over voetbal, dan gaan ze ons nadoen en daar hebben ze het volste recht toe, maar zet er dan goede mensen neer.”

Johan doelt op VTBL met Simon Zijlemans. “Daar is Simon de presentator en die kan best een leuk filmpje onderweg maken en een voetballer wat zinloze vragen stellen, maar hij heeft niet de personality om een talkshow te presenteren.”

Talkshowstrijd

De talkshowstrijd tussen VTBL en het nieuwe Vandaag Offside met Wilfred Genee zal met vlag en wimpel gewonnen worden door laatstgenoemde, verwacht Johan.

“Ik had het toevallig van tevoren al aangekondigd, want ik heb zelf met Simon gewerkt. Het is een prima joch en hij is heel enthousiast, maar dit kan hij niet. Maar iedereen in Hilversum wil achter zo’n tafel zitten en anchorman zijn, maar er zijn maar weinigen die dat beheersen. En je kunt van Genee zeggen wat je wil, maar dat kan hij, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 heeft nog drie succesnummers: Vandaag Inside, Chateau Meiland en Familie Gillis. Welke is het meest waardevol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen