Peter Gillis de klos: ‘Er ligt een belastende 112-tape op de plank’

Het lijkt erop dat Peter Gillis een pittig proces te wachten staat. Er ligt namelijk een belastende 112-tape op de plank. “Daarop is mogelijk een deel van het incident te horen.”

Janine Kramer en Peter Gillis © RTL, SBS

Na het zoveelste incident zullen de meeste mensen het erover eens zijn dat Peter Gillis geen zuivere koffie is. Het OM beschuldigt hem van de mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Hij zou haar onder meer hebben gebeten in haar neus en haar rug. Ondertussen houdt Talpa hem gewoon vrolijk op de buis.

112-tape

Janine Kramer, persofficier van justitie, stelt dat er veel bewijzen zijn, waaronder een belastende 112-tape. “Er is gebeld met 112 en daarop zijn een aantal fragmenten te horen die wij als belastend beschouwen en we hebben letsel gezien. Dat maakt dat wij er op dit moment van uitgaan dat het wel is gebeurd”, zegt ze in RTL Boulevard.

Het OM heeft geen aangifte van Nicol. “Ze heeft geen aangifte gedaan, maar de politie heeft wel met haar gesproken, die nacht al. Toen heeft ze ook belastend over hem verklaard, maar ze heeft later aangegeven geen vervolging te willen. Toch vinden we het belangrijk om te doen, want geweld hoort niet in een huis thuis.”

‘Heel belangrijk’

Strafrechtadvocaat Job Knoester, bekend van VI, vertelt in Shownieuws dat die 112-tape heel nadelig kan uitpakken voor Peter. “Ik heb begrepen dat er een 112-melding is gedaan waarop mogelijk een deel van het incident te horen zou zijn”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Wat ook belangrijk kan zijn als in de 112-melding niet een deel van het incident te horen is, maar dat bijvoorbeeld degene die zegt slachtoffer te zijn roept wat er gebeurd is. Als dat direct na het vermeende incident is gebeurd, dan kan dat bijdragen aan de betrouwbaarheid van de verklaring.”

‘Hij moet wat uitleggen’

Peter gaat het volgens Job niet makkelijk krijgen. “Naast een geluidsfragment van de 112-melding zijn er ook foto’s van vermeend letsel. Dat kan natuurlijk wel heel belangrijk zijn, want als je alleen maar die belastende verklaring van die partner hebt van Peter Gillis en hij betwist dat, dan is het geen bewijs.”

“Maar komt daarbij een foto, dan is er wat uit te leggen”, vervolgt hij. “Dan heb je een verklaring en een foto met letsel. Of een geluidsfragment. (…) De details die we hebben gehoord zijn wel akelig, vooral van het bijten.”

Visie OM

Wat zegt Peter over de beschuldigingen van het OM? Zijn advocaat: “Wij zien dit als de visie van het OM. Wij wachten verder totdat Nicol haar verklaring heeft gegeven bij de rechter-commissaris. Ze genieten nu nog van hun vakantie.”

“Nicol heeft de rechtbank aangegeven op welke data ze beschikbaar is. Dus we hopen snel een datum te krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Nicol Kremers om financiële redenen zwijgt over de mishandeling door Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen