Bas Smit zorgt voor woede bij werknemers: ‘Ik voel me genaaid!’

Bas Smit komt wederom negatief in het nieuws met zijn flitsbezorgdienst Zapp. Een groep (voormalig) medewerkers voelt zich namelijk flink ‘genaaid’ door het bedrijf, meldt Het Parool.

Bas Smit © Instagram

De door Bas Smit naar Nederland gehaalde bezorgdienst Zapp raakte eind april ernstig in opspraak toen Het Parool berichtte over drugsgebruik en seksisme op de werkvloer. De man van Nicolette van Dam beweerde er allemaal niets van te weten. Hij gaf toen aan ‘enorm geschrokken te zijn van deze ernstige berichten’.

Foute uitbuiter

Vlak daarna besloot de gemeente Amsterdam dat Bas een van zijn vestigingen direct moest sluiten vanwege extreme overlast. Bas is eigenlijk gewoon een foute uitbuiter, zei columnist Leon Verdonschot. Vroeger herkende je die aan de hoge hoed en de sigaar, schreef hij. “In deze tijd aan hun domme, holle bulderlach.”

Het tij was niet meer te keren voor Bas: eind juni besloot Zapp uit Nederland te vertrekken, tot vreugde van veel mensen. “Nemen ze hun vriendjes ook mee? Scheelt weer een hoop kamikazefietsen op de stoep. Gaan die luie millenials maar een keer zelf naar de winkel”, klonk het.

‘Ik voel me genaaid!’

Het Parool meldt nu dat een groep (voormalig) medewerkers van Zapp zich ‘genaaid’ voelt, omdat afspraken over de afkoop van hun contract niet meer nagekomen worden. “Ik voel me genaaid dat ik het nu opeens niet meer krijg”, zegt een van hen tegen de krant.

Zo’n dertig werknemers hebben zich bij vakbond FNV gemeld, weet het dagblad. “Waarschijnlijk is de groep nog groter. Ze vertellen in verregaande onderhandelingen te zijn geweest met Zapp over de afkoop van hun contract”, aldus Het Parool.

Duizenden euro’s

Het was de bedoeling dat de medewerkers tot wel een paar duizend euro mee zouden krijgen, maar nu Gorillas de Amsterdamse darkstores inclusief personeel heeft overgenomen, vindt Zapp dat niet meer nodig.

Een twijfelachtige werkwijze, vindt advocaat arbeidsrecht Pascal Besselink van DAS. “Er zijn werknemers die wel al hun handtekening hebben gezet. Werknemers zijn dus ongelijk behandeld.”

Parool

Het artikel in Het Parool:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Bas Smit verslaafd is aan aandacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen