‘RTL Boulevard-ster Lex Uiting is echt zó ontzettend diep gezakt’

RTL Boulevard-ster Lex Uiting wordt bij de enkels afgezaagd door het duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Ze walgen van zijn tv-interview met Danny de Munk.

Danny de Munk, Gijs Groenteman en Lex Uiting © RTL, NPO

Lex Uiting haalde deze week alle headlines met zijn interview met Danny de Munk. Hij sprak de volkszanger in opdracht van RTL Boulevard. Het gesprek ging over de aangifte van verkrachting die tegen hem is gedaan. Met strafbare feiten heeft Danny naar eigen zeggen niets te maken, maar hij bekent wel vreemd te zijn gegaan.

Olijke kopje

Het was niet om aan te zien, zegt NPO-ster Gijs Groenteman in de podcast Weer Een Dag. “Weet je wie ik vind dat ook zo ongelooflijk diep gezakt is? Je had die jongen die vroeger Jakhals was en hij heeft ook Kinderen voor Kinderen gepresenteerd. Hij is Prins Carnaval geweest en hij maakt altijd die ‘lollige’ itempjes bij RTL Boulevard. Lex Uiting.”

Collega Marcel van Roosmalen: “Daar word ik niet goed van, met dat olijke kopje. Een soort gemaakt prikkertje op de taart. Wat is dát zeg.”

‘Echt zielig!’

Marcel vindt het hele schandaal over Danny niet te pruimen. “Ik ga me helemaal niet verdiepen in het privéleven van Danny de Munk. Ik vind iedereen die zich daaraan verlekkert ook zielig. Echt zielig. Dat je de behoefte voelt om je te mengen in het huwelijk van Danny de Munk.”

Hij vervolgt: “Het kan me niet schelen of hij is vreemdgegaan of niet, maar Lex Uiting vindt het dan wel kies om iemand huilend tegenover zich te hebben wiens huwelijk blijkbaar in puin ligt en dan ga je dat ondervragen met vraagjes als: ‘Wat deed dat met jou?’”

Domme vragen

Lex stelde echt domme vragen, aldus Marcel. “Dan stelt hij de vraag: ‘Want je kinderen wisten niet dat papa vreemdging?’ Dat is toch een belachelijke vraag?!”

Hij vervolgt: “Nee, want als je vreemdgaat, dan kom je thuis en dan zeg je: ‘Jongens, kom eens even hier. Nou gaat papa eens even wat geks vertellen. Papa was op een feestje in Hilversum en die heeft toen allemaal berichtjes gestuurd naar een vreemde mevrouw. (…) Natuurlijk d’r broek uit en allemaal gekke dingen gedaan.’”

Lex ‘fucking’ Uiting

Het is ongelooflijk, vindt Gijs. “Die hele roddeljournalistiek begint zich tot een soort vreemdgaanpolitie te ontwikkelen. Een soort agenten die mensen op de vingers komen tikken omdat ze zijn vreemdgegaan en hoe ze zich daar nu over voelen.”

Hij vervolgt: “Het is een soort volksgericht en mensen vinden het blijkbaar heerlijk om daarnaar te kijken, om te zien hoe iemand zich in bochten moet wringen om sorry te zeggen en berouw te moeten tonen ten overstaan van Lex fucking Uiting.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen