Eva Jinek stelt teleur: ‘RTL 4 wil megasalaris fors gaan verlagen’

Het salaris van Eva Jinek wordt flink gekort als ze volgend jaar weer om de onderhandelingstafel moet met haar baas Peter van der Vorst. Dat meldt een tv-insider aan weekblad Story.

Eva Jinek, Peter van der Vorst en Renze Klamer © RTL

Eva Jinek werd eind 2019 onder contract gezet door RTL 4 om hét boegbeeld te worden van de late avond. Tweeënhalf jaar later is er van die ambitie niet veel meer over. Ze is vaker op vakantie dan op de buis en Peter van der Vorst heeft met Renze Klamer alweer een dérde presentator in huis gehaald om af te wisselen met Eva.

Salaris inleveren

Op dit moment krijgt Eva naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar, maar haar contract loopt eind volgend jaar af. Gezien haar veelbesproken megavakanties én haar tegenvallende kijkcijfers – ze is tegenwoordig vaak in de onderste regionen van de kijkcijfer top 25 te vinden – zal zo’n riant inkomen er niet meer in zitten, denken insiders.

Een tv-insider zegt tegen weekblad Story: “Peter zal Eva’s contract niet onder dezelfde voorwaarden verlengen. Eva zal fors terug moeten gaan in salaris om haar talkshow te behouden.”

Wat zegt Bert?

Ook tv-kenner Bert van der Veer wijst erop dat Eva wel heel weinig op zender is. “Eva maakt minder shows dan bij het ondertekenen van haar contract de bedoeling was. Humberto viel recent voor Eva in tijdens haar ziekte en lijkt steeds meer kansen te krijgen, Renze Klamer is aangetrokken en Beau doet het uitstekend”, zegt hij in hetzelfde blad.

Als Eva er niet iets náást gaat doen, dan is dat contract van 1,2 miljoen euro per jaar eigenlijk niet meer uit te leggen, denkt Bert. “Doet ze dat niet, dan kan ik me voorstellen dat RTL met Eva in gesprek gaat over haar contract en salaris.”

Stukken lager

Weekblad Party vreest hetzelfde lot voor Eva. “Alles bij elkaar is de kans groot dat een nieuw contract voor Eva stukken lager zal gaan uitpakken dan haar huidige contract. De concurrentie is immers hevig. Ook Beau van Even Dorens, met wie Eva afwisselt, scoort goed met zijn talkshow Beau.”

Nu is dus ook Renze in huis gehaald. “Er wordt zogezegd flink aan Eva’s stoelpoten gezaagd en dat zal even wennen zijn voor de blondine, die gewend was dat alles wat ze aanraakte in goud veranderde. Maar zo werkt het nu eenmaal in het tv-wereldje.”

Tweede kindje

Misschien stopt Eva zélf wel, aldus de Party. “Wellicht trekt Eva zelf haar conclusie en stopt ze met haar talkshow om de wens van een tweede kindje te kunnen vervullen. Die wens is er en Eva weet dat er, gezien haar leeftijd, enige haast geboden is. Het worden hoe dan ook spannende tijden voor Jinek.”

Ook Story speculeert over een tweede Jinek-baby. “Het is geen geheim dat Eva graag nog een tweede kind wil en haar zoontje Pax (3) een broertje of zusje gunt. Mocht Eva dat gegeven zijn, dan heeft RTL 4 in elk geval genoeg vervangers klaarstaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek anno 2022 liever gewoon thuis bij haar gezin is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen