Eva Jinek krijgt kritiek van RTL-collega: ‘Topsalaris niet uit te leggen’

Eva Jinek krijgt felle kritiek van een van haar collega’s bij RTL, namelijk Rob Goossens. De deskundige van RTL Boulevard denkt dat de presentatrice rekening moet houden met een salariskorting.

Rob Goossens en Eva Jinek © RTL

De transfer van Eva Jinek naar RTL is waarschijnlijk niet het succes gebleken waarop gehoopt werd. Haar kijkcijfers zijn niet denderend en ze is het grootste deel van het jaar met vakantie. En dat voor naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar. Eind volgend jaar loopt haar contract af. Dan heeft Eva flink gecasht, maar moet ze wel inleveren, denkt Rob Goossens.

‘Eva niet onmisbaar’

Rob wijst erop dat Eva helemaal geen bijzondere prestatie neerzet op RTL. Hij stelt dat de huidige talkshow van de zender, RENZE, ongeveer even succesvol is. “Ik denk dat iedereen bij RTL behoorlijk tevreden zal terugkijken op het debuut van Renze Klamer, op één iemand na: Eva Jinek”, zegt hij in zijn column in Veronica Superguide.

Eva is onhandig geweest, vindt Rob. “Ze kwam begin vorig jaar als de grote talkshowster naar RTL, (…) maar verslikte zich vervolgens door het halve jaar op vakantie te gaan. In die tijd lieten Beau, Humberto en nu ook Renze zien dat Eva niet onmisbaar is. Renze is ook nog eens tien jaar jonger.”

Flinke salariskorting?

Betekent dit dat Eva er na vier jaar uit vliegt bij RTL? “Eva zal heus niet ontslagen worden aan het einde van haar huidige contract. Het wordt zo alleen wel lastiger uit te leggen waarom zij een salaris met zes nullen verdient.”

Rob sluit zich daarmee aan bij andere critici, die ook een salariskorting voorspellen. Een tv-insider heeft tegen weekblad Story gezegd dat RTL 4 het megasalaris van Eva fors wil verlagen.

Niet

Tv-prominent Bert van der Veer vindt ook dat Eva te weinig doet voor dat miljoenensalaris. Ze móet meer gaan doen, stelde hij onlangs. “Doet ze dat niet, dan kan ik me voorstellen dat RTL met Eva in gesprek gaat over haar contract en salaris.”

Sneu voor Eva, noemde weekblad Party dat. “Ze was gewend dat alles wat ze aanraakte in goud veranderde. Maar zo werkt het nu eenmaal in het tv-wereldje.”

Megaruzie

Overigens hebben Eva en Rob een ongekende ruzie met elkaar. Zij haalde begin vorig jaar keihard naar hem uit, omdat hij op televisie suggereerde dat ze opnieuw zwanger was.

Eva brieste: “Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand (Rob, red.) in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren. (…) En dat nota bene een vrouw (Bridget Maasland, red.) eraan meewerkt! Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het salaris van Eva Jinek na haar huidige contract omlaag gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen