Eva Jinek schrikt in nieuwe villa, buren blijken zeer luidruchtig

Eva Jinek is er vlak na de verhuizing naar haar gloednieuwe villa in Abcoude achtergekomen dat haar buren behoorlijk luidruchtig zijn. “Nog heel even en ik mekker terug uit het raam.”

Eva Jinek © NPO

Direct na haar overstap van de NPO naar RTL, waar ze naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar toucheert, is Eva Jinek flink gaan shoppen op Funda. Haar gloednieuwe twee-onder-een-kap-villa ter waarde van 1,5 miljoen euro is inmiddels af, maar een van de beloftes in de verkoopbrochure is nu al gebroken.

Mekkerende schapen

De brochure beloofde Eva namelijk een oase van rust: “Het uitzicht op de grazende schapen en koeien biedt de nodige sereniteit in een doorgaans hectisch huishouden.”

Wat blijkt? Die schapen beginnen ’s ochtends vroeg te mekkeren en dat houdt pas ’s avonds op. En je hoort ze tot op zolder. “Nooit geweten dat schapen zulke spraakzame individuen zijn!”, zegt de geschrokken talkshowpresentatrice op haar website.

Boomerschapen

Eva’s buren zijn dus behoorlijk luidruchtig. Sterker nog: haar achtertuin lijkt wel een soort stamkroeg vol schapen. “Nu ik ze langdurig kan observeren kan ik je verzekeren dat die gasten oprecht met elkaar in gesprek gaan, net als wij mensen.”

Er zitten ook boomerschapen tussen, aldus Eva. “Soms hoor ik vriendelijke onderonsjes, soms een eenzame klaagzang – doorgaans van een ouder schaap met een robuuste stem, echt een schaap-boomer – en heel regelmatig hoor ik verhitte discussies tussen jongere schapen die mekkeren tegen oudere schapen.”

‘Ik mekker terug!’

Heel erg lijkt Eva er gelukkig niet mee te zitten. Sterker nog: ze hangt er soms wel eens voor uit haar zolderraam. “Ik wil niet zeggen dat je hier een podcast van moet maken, of er kostbare uren van je leven aan zou moeten opofferen, maar nu het zich zo aan mij aandient, geniet ik er intens van.”

“Nog heel even en ik mekker terug uit het raam.”

Villa in Abcoude

Het polderparadijsje van Eva:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke late talkshowhost van RTL 4 ziet u het liefst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen