‘Danny de Munk, waarom had je dan ruzie met Joop van den Ende?’

Danny de Munk huilt tranen met tuiten over de vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan van verkrachting, maar de Story is achterdochtig. “Juist in 2007 kreeg hij bloedbonje met Joop van den Ende.”

Danny de Munk en Joop van den Ende © RTL

We hebben Danny de Munk nog nooit zo emotioneel gezien: hij gaf gisteren een interview aan RTL Boulevard over de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting en hield het niet droog. De volkszanger spreekt van een ‘valse aangifte’ en stelt dat hij slechts is vreemdgegaan. Het moet allemaal zijn gebeurd in 2007, toen hij in de Ciske de Rat-musical speelde.

Herentoilet

Danny is naar eigen zeggen ‘goudeerlijk’. “Ik heb in mijn leven, want ik ben gewoon goudeerlijk, af en toe met mijn lul gedacht in plaats van met mijn hoofd. Maar ik ben een man, hè? (…) Degene die de aangifte heeft gedaan – ik kijk je aan – die weet samen met mij wat er is gebeurd en wat zij heeft gedaan.”

Hij vervolgt: “Hoor goed wat ik zeg. Wat zíj heeft gedaan vijftien jaar geleden. Met deze vrouw heb ik geen seks gehad. In 2007, dat begint eerst met berichten, heb ik afgesproken voor de voorstelling in een toilet. Toen werd dat een innige, gepassioneerde vrijpartij. Dat betekent dat je gaat zoenen en bij elkaar gaat voelen. Anders kom je niet bij mij in een herentoilet.”

Vakantiehuisje

En wat heeft Danny nog meer gedaan met die dame? “Het tweede, en het is belangrijk wat ik nu ga zeggen, is dat we een afspraakje hadden bij mij in het vakantiehuisje. Uiteindelijk werd het gesprek elkaar ophitsen. En nou komt-ie: dat werd abrupt gestopt door een elektronisch hard geluid. We schrikken ons alle twee de rambam echt, want ik denk: shit, er staat een collega voor de deur, terwijl…”

Interviewer Lex Uiting: “Je vreemd aan het gaan bent.”

Danny: “Prima. Ik kijk naar een tafel en daar liggen de telefoons. ‘Hé joh, trek de jouwe eens!’ Ze opent hem en er staat: ‘Recording.’ Ik heb haar huid werkelijk met alles en nog wat vol gescholden, mijn huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen. Het voelt bijna als een sociale gijzeling, een bijna-afpersing.”

Op tape

Die tape kan hem nu vrijpleiten, beweert Danny. “Als ik de daad heb verricht, staat het op tape. Dat is mijn bewijs. Als zij het heeft getaped, als zij het nog heeft en dat hoop ik, dan staat op die tape wat ik heb gedaan en wat er is gebeurd. En daarom zit ik in deze stoel, Lex, heel sterk. Ik heb met deze dame geen seks gehad.”

Hij benadrukt: “Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd, dan is het met wederzijdse instelling.”

Waarom zou zij daar dan over liegen? “Ik zou het echt niet weten. Ik kan er niet bij met mijn pet. (…) Het is een valse aangifte. Ik wil de onderste steen boven hebben en ik hoop dat het recht zege zal vieren.”

Ruzie met Joop

Weekblad Story vindt het wel vreemd dat Danny uitgerekend in 2007 bloedbonje heeft gekregen met Joop van den Ende, producent van de Ciske-musical. De première was op 5 oktober van dat jaar en begin 2008 werd hij vervangen. De reden werd lange tijd verzwegen. “Ik houd er niet van als de vuile was buiten wordt gehangen”, zei Danny er later over.

Het bleek om een ruzie met Joop te gaan. Danny destijds: “Met mijn vrouw Jenny, Joop en zijn vrouw Janine hebben we uiteindelijk een heel fijn en goed gesprek gehad. Eigenlijk bleek dat er niet zoveel aan de hand was. Alles berustte op een stom misverstand. Daardoor heb ik een jaar lang de rol van mijn dromen niet gespeeld. Dat is ontzettend jammer.”

Derde partij

Het misverstand kwam van een ‘derde partij’ vandaan, zei Danny toen. “Er zijn toen dingen gezegd en gedaan door een bepaald iemand waardoor er een verkeerd beeld ontstond. Achteraf had ik Joop toen direct moeten bellen over hoe het zat, maar ik wilde hem daar niet mee lastigvallen.”

Wie die derde partij was? “Joop heeft ook mensen voor zich werken. Aan die kant moet je het zoeken.”

Eén en één is twee, rekent Story nu uit: “Met terugwerkende kracht wellicht een tipje van de sluier, wat de huidige aangifte jegens Danny betreft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Danny de Munk en Joop van den Ende hadden bloedbonje toen dit allemaal speelde. Vreemd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen