Tim Hofman over zijn salaris bij BNNVARA: ‘Ik word overbetaald’

Tim Hofman strijdt in zijn programma’s voor BNNVARA altijd tegen graaiers en grootverdieners, maar is hij daar zelf eigenlijk ook niet onderdeel van? “Ik ben een overbetaalde ambtenaar”, zegt hij zelf.

Tim Hofman © RTL

Het stoort Tim Hofman altijd mateloos als mensen met een laag of gemiddeld inkomen de dupe worden van politiek beleid of grote commerciële bedrijven. Zo ging hij gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens tekeer over de hogere energieprijzen en het boodschappen doen bij Albert Heijn dat steeds duurder wordt.

Overbetaalde ambtenaar

Tim mag dan wel betrokken zijn bij mensen uit deze inkomensgroepen, maar die bevinden zich in elk geval niet in zijn circles. Daar heeft niemand last van hogere stookkosten. “Nee, niet in mijn directe omgeving, maar ik zie wel voorbijkomen dat het gebeurt in omgevingen bijvoorbeeld op Twitter”, zegt hij bij Beau.

Hij vervolgt: “Mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen of er heel veel moeite mee hebben. Wat ik heel moeilijk vind om te zien is – en ik hoor daar niet bij, want ik ben een overbetaalde ambtenaar die ook bijschnabbelt; nee, dat is gewoon zo – dat mensen met een gemiddelde portemonnee hier op achteruitgaan.”

Een ton per jaar?

Tim vindt zichzelf dus een ‘overbetaalde ambtenaar’, maar hoeveel pakt hij eigenlijk bij BNNVARA? Van zijn relatief talentloze collega Emma Wortelboer is bekend dat ze 70 duizend euro graait bij de omroep, dus een presentator die zoveel teweegbrengt als Tim zal daar vast boven zitten. Of hanteert hij het SP-model en staat hij zijn salaris deels af?

Tot nu toe heeft Tim altijd gezwegen over zijn salaris. Hij riep begin 2018 alleen maar dat hij niet zoveel verdient als zijn omroepcollega Astrid Joosten, die toen onthulde dat zij 175 duizend euro per jaar pakt. “Nou, niet zóveel“, aldus de presentator. Bovenop zijn tv-salaris komen dus ook nog die lucratieve schnabbels, bijvoorbeeld voor de Bunq-bank.

Boos op Shell-baas

Dan terug naar de stijgende prijzen: Tim vindt het niet kunnen dat mensen met een laag of gemiddeld inkomen daar de dupe van worden. “Ik zie nergens een aandeelhouder van Ahold die ergens euro’s in gaat leveren. Als je ziet wat Shell op de bank heeft, is het eigenlijk belachelijk dat een klant hier weer voor opdraait.”

Hij zegt: “Ergens zitten we het gesprek op een verkeerde manier te voeren. Dat de klant en de leverancier moeten beknibbelen. Dan ga jij dadelijk tips geven van: ‘Holy shit, je brood is 50 cent duurder.’”

‘Wat een goed punt’

Al die rijke bobo’s moeten maar eens inleveren, briest Tim. “Ergens op een eiland zit een man die ergens een fund runt en die f*cking… Als je kijkt naar Ahold en de winsten van vorig jaar en hoe moeilijk er gedaan wordt bij aandeelhouders als je zegt: ‘Misschien wordt de winstmarge 4 procent in plaats van 4,2 procent.’ Dan breekt de pleuris uit.”

“Wat een goed punt maak je daar!”, reageert Beau van Erven Dorens, die in 2017 nog min of meer uitsloot om voor een schamele twee ton naar de publieke omroep te verhuizen: “Het moet een verdomd leuk programma zijn, wil ik bij de publieke omroep onder de balkenendenorm komen werken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman stiekem meer dan een ton per jaar pakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen