Salarisverhoging voor Emma Wortelboer: ‘70.000 euro per jaar’

Leuk nieuws voor Emma Wortelboer: de presentatrice krijgt een mooie tien procent salarisverhoging bij haar omroep BNNVARA. Het Songfestival-schreeuwmeisje stoot door naar 70.000 euro per jaar.

Emma Wortelboer © NPO, Instagram

Emma maakte het nieuws gisteren bekend op haar Instagram-kanaal. “Vandaag staat in het teken van Pesach en mijn nieuwe contract tekenen. Ik zei jaaaa. Was nog wel ff spannend, maar voor 70.000 euro bruto per jaar voel ik me aardig bevoorrecht”, aldus de presentatrice.

Salarismaximum

Hoewel Emma nog ruim onder het salarismaximum van 209.000 euro per jaar zit en 70.000 euro voor grote tv-sterren een lachertje is – bij Linda de Mol zit het in haar kerstpakket – ziet het televisietalent haar salaris toch mooi stijgen. Tien procent salarisverhoging is in deze tijden niet voor iedereen weggelegd.

Twee jaar geleden vertelde Emma nog dat ze 63.600 euro per jaar verdiende. “Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit? Wat verdien ik? Wil je dat weten? Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand”, zei ze in Volkskrant Magazine.

Emma overtreft ouders

Ze was destijds 22 jaar en noemde het toen een gek gevoel om al meer te verdienen dan haar ouders. “Ja, dat is best gek. Het voelt alsof ik het nog niet verdien. Het is best veel geld, en wat doe ik nou eigenlijk?”

Uiteindelijk wil Emma het ‘merk’ Emma Wortelboer alleen maar verder uitbouwen, vertelde ze toen. “Als ik heel ver in de toekomst durf te kijken, dan wil ik Linda de Mol worden. Niet alleen presentator, maar ook een merk, een manier van leven bijna. Zo cool vind ik dat van haar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen