Patty Brard begrijpt SBS 6: ‘Stoppen met Danny de Munk is moeilijk’

Patty Brard heeft er begrip voor dat haar werkgever SBS 6 er in tegenstelling tot concurrent RTL 4 voor kiest om vast te houden aan Danny de Munk. “Het is heel erg moeilijk.”

Danny de Munk en Patty Brard © Instagram, SBS

Danny de Munk loopt zware imagoschade op nu er een aangifte van verkrachting tegen hem ligt. En aangezien alles bij de televisie draait om de gunst van de kijker, merkt hij daar direct de gevolgen van. RTL 4 heeft besloten om de volkszanger, in elk geval tijdelijk, te lozen. Concurrent SBS 6 gaat vooralsnog wél met hem verder.

Patty toont begrip

RTL 4 zou volgende week samen met Danny beginnen aan de opnames van I Can See Your Voice. Bij SBS 6 loopt er momenteel al een programma met Danny: het slecht bekeken De Hollandse Nieuwe. De opnames hiervan begonnen overigens nádat Yvonne Coldeweijer de eerste verhalen over Danny’s vermeende wangedrag naar buiten bracht.

Hoewel SBS 6 dus bewust een risico heeft genomen met Danny, toont Patty Brard begrip voor het besluit van de zender om Danny op de buis te houden. “Ik kan me wel voorstellen dat het een wezenlijk verschil is of iets al opgenomen is”, zegt ze in de zomereditie van Shownieuws.

‘Heel erg moeilijk’

Het zou de programmering van SBS 6 te ernstig versoberen, denkt Patty. “Er zijn heel wat verschuivingen bij Talpa geweest de laatste tijd. Om nou die zaterdagavond er ook weer af te halen en daar ook een herhaling op te zetten… Ik kan me voorstellen dat die keuze heel erg moeilijk is.”

Patty doelt op het van de buis halen van de slecht bekeken programma’s van Richard Groenendijk (Think Inside The Box) en Sander Lantinga (Vier Is Te Veel). “Niet dat die Hollandse Nieuwe nou zo goed scoort, maar het is natuurlijk wel heel moeilijk om op drie avonden achter elkaar die toch wel heel belangrijk zijn voor een zender te gaan herhalen.”

Drie avonden op rij

Ondoenlijk, denkt ook collega Bart Ettekoven. “Dan heb je dus eigenlijk drie avonden op rij dat je je programmering om moet gooien.”

Natacha Harlequin begint vervolgens weer te roepen dat je in het strafrecht onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. Zij zegt geen voorstander te zijn van ‘cancelen’.

Emotie van de kijker

Kennelijk denkt Natacha dat alleen een uitspraak van de rechter de mening van de kijker beïnvloedt. Een beetje naïef, vindt collega Dyantha Brooks.

Dyantha: “Ja, maar Natas, los van het strafrecht heb je met een tv-programma ook te maken met emoties. Een kijker kan denken: ik heb helemaal geen zin om naar die persoon te kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen