Ronald Molendijk heeft geen moeite met nepotisme in tv-wereld

Ronald Molendijk heeft geen moeite met nepotisme in de tv-wereld. Zelf wordt hem al jaren verweten dat hij zijn tv-baantje te danken heeft aan Erland Galjaard. “Who cares?!”, roept hij.

Ronald Molendijk © Shownieuws

Zes jaar geleden kreeg Ronald Molendijk uit het niets een mooi en lucratief baantje bij de televisie: hij werd jurylid in Idols en mocht vanaf toen ook om de haverklap aanschuiven in RTL Boulevard. Waar kwam dit ’talent’ ineens vandaan? Het werd al snel duidelijk: hij is de beste vriend van Erland Galjaard, toen nog de tv-baas van RTL.

‘Who cares?!’

Op dit moment is Ronald een van de vaste gezichten van Shownieuws bij concurrent SBS 6. Wanneer dat tot stand kwam? Vlak nadat Erland dezelfde transfer maakte. Het is wel héél naïef om te denken dat dat niets met elkaar te maken heeft, stellen critici. Zij vinden dit soort nepotisme buitengewoon hinderlijk.

Ronald trekt zich niets aan van die kritiek. “De aanval die ik regelmatig heb gehad ten tijde van Boulevard was: ‘Je zit er alleen maar omdat je een vriend van Erland Galjaard bent.’ Ten eerste is het in de praktijk niet zo gegaan, maar buiten dat: who cares?”, briest hij in de radioshow MISCHA op NPO Radio 1.

Nepotisme

Met al dat nepotisme in de tv-wereld heeft Ronald sowieso niet zo’n moeite. “Als ik puur alleen al om me heen zou vragen van: ‘Hoe ben jij bij dit bedrijf terechtgekomen?’, dan denk ik dat er negen van de tien keer wel een vriendschappelijke of familiaire connectie is.”

Ja, wel als je dat bij Talpa om je heen vraagt. En dan is het nóg aan de lage kant. Ronald vervolgt: “Ik heb ook geen behoefte om me er tegen te verdedigen. Ik heb vooral medelijden met mensen die dat niet snappen.”

Erland en Jeroen

Naast Erland heeft Ronald een nog veel controversiëlere vriend: Jeroen Rietbergen, de Voice-viezerik die in januari op straat werd gezet door Linda de Mol.

Ronald weet nog goed wat er gebeurde toen het nieuws over Jeroens gedrag uitkwam. “De redactie van Shownieuws belde mij en zei: ‘We begrijpen het echt wel als je vanavond niet aan de desk wil zitten.’ Ik zei: ‘En waarom dan niet?’”

‘Is hij nog welkom?’

Het contact met Jeroen is inmiddels weer prima, vertelt Ronald. “Ik bel nog steeds met Jeroen. Waarom niet? Ik heb het ook wel met mijn meisje thuis moeten overleggen van: ‘Wat vind jij hier nou van als vrouw? Is Jeroen nog welkom hier?’ ‘Natuurlijk!’”

Hij besluit: “Je bent als mens gigantisch armoedig als je geen vrienden hebt en je dat principe ook niet snapt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronald Molendijk heeft geen moeite met nepotisme in de tv-wereld. U wel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen