Weekend ontkent een-tweetje met Linda de Mol: ‘Geen charmeoffensief’

Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven ontkent dat zijn primeur dat Linda de Mol vluchtelingen in huis heeft genomen een charmeoffensief betreft. “Dit betreft geen een-tweetje.”

Bart Ettekoven en Linda de Mol © Shownieuws, YouTube

Linda de Mol zit door de misbruikrel rond The Voice of Holland al geruime tijd in de hoek waar de klappen vallen. De primeur van tijdschrift Weekend dat ze Oekraïense vluchtelingen in huis heeft genomen, leidde gisteren tot negatieve reacties op de Facebookpagina van Shownieuws. Daar werd gesuggereerd dat dit een charmeoffensief betreft.

Positief en negatief

Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven vindt dit smakeloos van de Shownieuws-kijkers. “Ik zag ook alweer verhalen dat ze een charmeoffensief zou zijn gestart. Waarom weet ik niet, want volgens mij heeft de beste vrouw niets verkeerds gedaan”, zegt de bladenmaker aan de desk van de showrubriek.

Anouk Smulders vindt dat je niet zo zwaar moet trekken aan die negatieve reacties. “Is het niet altijd zo? Er zijn altijd positieve berichten – want die heb ik ook gezien, heel veel positieve berichten – en… Het maakt niet uit wat je doet, je hebt altijd positieve en negatieve berichten.”

Geen sprake van

De gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz daarop: “Dat begrijp ik, maar het gaat er mij om om duidelijk ter maken dat Bart daar is achtergekomen en Linda niet een soort offensief is gestart. Het zijn belachelijke aantijgingen weer.”

Bart staat op de loonlijst van Talpa, waar Linda ook werkt. “De suggestie werd gewekt dat omdat zij bij Talpa werkt en ik hier ook aan de desk zit bij Talpa, dat het een soort een-tweetje zou zijn. Daar is absoluut echt helemaal geen sprake van.”

Hoe heeft Weekend de coverfoto kunnen maken waarop Linda met de vluchtelingen haar huis in loopt? Bart: “Nou ja, wij kijken af en toe eens hoe het met Linda gaat en tot onze verbazing zagen we dus dat er allemaal voor ons vreemde mensen in en uit liepen in dat huis. En zodoende kwamen we erachter.”

Smakeloos

De Shownieuws-sterren halen keihard uit naar de mensen die reageren op hun Facebook-pagina. Ze vinden het ronduit smakeloos. Bram: “Die chique mensen bestaan. Daarom wil ik het even duidelijk maken.”

Tooske: “Ik vraag me dan af hoeveel mensen die mensen in huis hebben genomen.”

Bart: “Volgens mij valt hier echt helemaal niets lelijks van te zeggen.”

Vermoeiend

De sterren van RTL Boulevard vinden de suggestie dat dit een charmeoffensief betreft ook te ver gaan. Luuk Ikink: “Ze krijgt trouwens ook heel veel kritiek opeens weer op het feit dat zij die vluchtelingen in huis heeft genomen. Mensen zeggen: ‘Is dat dan niet een soort raar charmeoffensief?’ Maar volgens mij kun je het ook nooit goed doen.”

Bridget Maasland:” Nee, heel vermoeiend.”

Luuk: “Kijk, Weekend kwam erachter en toen hebben ze gebeld. Dan kun je als manager maar één ding doen: óf de waarheid zeggen óf liegen. Dat slaat ook nergens op natuurlijk.”

Cover

De cover van Weekend:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol te hard wordt aangepakt door de mensen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen