Erica Meiland liegt over gekwetste bijstandsmoeder: ‘Wat laat ik weg?!’

Erica Meiland heeft gisteren in de talkshow van Humberto Tan gereageerd op de uitspraken van bijstandsmoeder Deesi Groot. Zij voelt zich logischerwijs gekwetst door de steenrijke tv-ster.

Erica Meiland en Deesi Groot © RTL, Instagram

Mensen in de bijstand zijn vooral luie mensen die eens hun handen uit de mouwen moeten steken, vindt Erica Meiland. Althans, dat laat ze continu blijken. Het is dan ook bijzonder dat juist Erica en haar tv-familie afgelopen seizoen de hoofdrol speelden in de bijstandsshow Chateau Bijstand. Veel critici denken dat ze dat puur voor het geld deden.

Gekwetste Deesi

Erica heeft vorig weekend, maanden na afloop van de opnames, in De Telegraaf keihard uitgehaald naar een van de bijstandsmoeders uit haar SBS 6-show: Deesi Groot. Tijdens de opnames was Erica uiterst vriendelijk tegen haar, maar na afloop deelt ze in de krant een lelijke sneer aan haar uit. En daar is Deesi uiterst teleurgesteld over.

Deesi heeft haar benarde financiële situatie volgens Erica aan zichzelf te danken. In De Telegraaf: “Er was ook Deesi, geplet door een paard. Ze kreeg met een half verbrijzeld bekken bij drie verschillende mannen kinderen. Dan denk ik toch: je kunt ook andere keuzes maken in je leven. Maar wij moeten het vooral allemaal zielig vinden.”

‘Ze laat een stuk weg!’

Voor iemand die niet in de media werkt is het bijzonder heftig als een grote tv-ster zich in de media zo denigrerend over je uitlaat, temeer als deze tv-ster tijdens de opnames wél aardig deed in je gezicht. Deesi heeft het dan ook wel een beetje gehad met Erica. Maar helaas voor Deesi heeft ze haar portie Erica nog niet gehad.

Erica werd gisteren in de talkshow van Humberto Tan gevraagd naar deze kwestie en sprong toen in de verdediging. “Ja, maar ze laat een stuk weg. Ik gaf dat aan om te zeggen van: ‘Ja, maar je kan ook andere keuzes maken.’ Weet je, die mensen hebben keuzes. Je bent niet slachtoffer.”

‘Het klopt niet’

Deesi zet haar in een kwaad daglicht, vindt Erica. “Je kan heel veel dingen in het leven natuurlijk niet regelen, maar je hebt ook wel heel veel keuzes. Dat was mijn insteek. Maar dat stukje laat ze dan weg. Dan krijg je heel negatieve opmerkingen, maar het klopt niet.”

Ze vervolgt: “Zij geeft niet weer wat ik helemaal zei. Als je dat stukje weglaat, dan vervormt het. Dat vind ik altijd zo jammer, want dan word je neergezet als iemand die daar heel leuk doet en achteraf de boel naar beneden haalt. Dat is helemaal niet het geval.”

Liegend Meilandje

Erica draait de boel mooi om: het is natuurlijk niet Deesi die Erica in een kwaad daglicht zet, maar andersom. Deesi heeft namelijk wel degelijk de héle passage uit Erica’s interview op Instagram gezet. “Welk stuk laat ik weg dan?”, vraagt ze zich dan ook verbaasd af. “Ben toch echt benieuwd welk stukje ik dan weglaat.”

Deesi is verbijsterd. “Ik laat geen stuk weg. Heb het gehele interview van De Telegraaf gedeeld wat over mij ging. Dus nee, Erica, ik laat niets weg.”

Erica’s dochter Maxime Meiland heeft er overigens ook een handje van. Toen zij geconfronteerd werd met lelijke uitspraken over een ander, begon ze ook te liegen en te draaien.

Instagram

Deesi plaatste aan het begin van de week de héle passage uit Erica’s interview:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Erica Meiland haalt na de opnames uit naar kandidaten van haar programma. Onsympathiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen