Erica Meiland zorgt voor verdriet bij bijstandsmoeder: ‘Ze kwetst mij’

Erica Meiland zorgt voor verdriet bij bijstandsmoeder Deesi, die eerder dit jaar te zien was in de realityserie Chateau Bijstand. “Ik ben door haar gekwetst maar bovenal enorm teleurgesteld.”

Erica Meiland en Daisy © RTL

Het is geen geheim dat de tv-familie Meiland buitengewoon weinig heeft met mensen die in de bijstand leven. Juist daarom was er ook zoveel kritiek op hun armoede-entertainment in Chateau Bijstand. Afgelopen weekend blikte Erica Meiland in De Telegraaf terug op het programma en haalde ze en passant flink uit naar enkele deelnemers.

Erica kwetst Deesi

Erica gaf onder meer bijstandsmoeder Deesi ervan langs. “Er was ook Deesi, geplet door een paard. Ze kreeg met een half verbrijzeld bekken bij drie verschillende mannen kinderen. Dan denk ik toch: je kunt ook andere keuzes maken in je leven. Maar wij moeten het vooral allemaal zielig vinden.”

Wat een onaardige opmerking, vindt Deesi. Ze begrijpt er niets van. “De familie Meiland was vriendelijk en begripvol tijdens de opnames. Ik voelde me goed bij wat er op televisie is vertoond. Helaas lees ik nu dat Erica zich minder positief over mij uitlaat in de media. Ik ben hierdoor gekwetst maar bovenal enorm teleurgesteld”, schrijft ze op Instagram.

‘Nare bijsmaak’

Deesi begrijpt niet waarom Erica aardig doet in haar gezicht, maar kwaad spreekt achter haar rug om. “De familie Meiland was vriendelijk en begripvol tijdens de opnames”, zegt ze. “Als ze vragen had of heeft dan had ik die met liefde beantwoordt. Met de vooroordelen die ze nu uit in een interview slaat ze wat mij betreft de plank volledig mis.”

Ze is zwaar teleurgesteld. “Mijn positieve gevoel over het programma is nu omgeslagen naar een nare bijsmaak. Het feit dat mijn leven anders is gelopen als dat van haar geeft haar niet het recht om, publiekelijk, zo over mij te oordelen.”

‘Zeg dan niets!’

Erica had beter haar mond kunnen houden, aldus Deesi. “Erica, speciaal voor jou, waar je ogen niet zijn geweest moet je mond niet praten. En daarbij.. als je niets aardigs te zeggen hebt, dan kun je beter niets zeggen!”

Ze vervolgt: “Ik ga weer verder met mijn leven in de bijstand en ik maak er wat van. Ik hoop van harte dat je dat zelf ook doet, en dan bij voorkeur zonder andere mensen een rotgevoel te geven!”

Instagram

Het statement van Deesi:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u een tweede seizoen van Chateau Bijstand zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen