Henry van Loon nooit meer in The Roast na debacle met Hans Klok

Henry van Loon wil nooit meer deelnemen aan The Roast na het debacle met Hans Klok. Ze hoeven hem niet meer te bellen. “Het was de laatste keer dat ik meedeed”, zegt hij resoluut.

Henry van Loon en Hans Klok © Comedy Central

Het lukte Comedy Central vorig jaar kennelijk niet om een controversiële BN’er te strikken om geroast te worden in de jaarlijkse tv-show The Roast. Er werd gekozen voor Hans Klok, wat natuurlijk enorm teleurstellend is. De illusionist is een beetje vanille: kun je eigenlijk niet veel kwaads over zeggen. Een totale mismatch met The Roast dus.

Mislukking

Het lukte dan ook niet om de kijkers nieuwsgierig te maken: er stemden in december slechts 236 duizend mensen af op de roast van Hans Klok. Een stuk minder dan de voorgaande edities met Gordon (464 duizend kijkers), Giel Beelen (603 duizend), Johnny de Mol (514 duizend) en Ali B (427 duizend).

De mensen die wél keken zagen een buitengewoon magere show. “Comedy Central moet echt eens goed gaan nadenken over The Roast. Henry van Loon was – nota bene als host – weer geweldig. Johan Goossens ook top. Maar daarnaast is het gewoon veel te teleurstellend”, zei AD-mediajournalist Marcus den Blanken.

Henry weigert

Daar is Henry het wel mee eens. Hij weigert om ooit nog eens mee te doen. “Nou, het was wel de laatste keer dat ik meedeed”, zegt hij in de Playboy.

Waarom was de editie met Hans Klok zo slecht? “The Roast is bij uitstek het soort gala dat ’s avonds tot zijn recht komt, als iedereen een wijntje op heeft. Het moet een soort dinnershow zijn, met een rode loper en een gezellige sfeer. Dan werkt het, maar deze editie werd om 12 uur ’s middags al opgenomen.”

Awkward

Heel erg dom van Comedy Central, vindt Henry. “Iedereen zat te doen alsof het een gala-avond was, met een glas champagne voor zijn neus, wat het een beetje awkward maakte.”

Waarom deed hij er toch aan mee? “Ik kon het geld goed gebruiken, na heel lang niet toeren. En ik vind het op zich een leuk format.”

Drijfveer

Is geld dan zo’n grote drijfveer voor Henry? “Ik zou liegen als het me niks interesseert, want het interesseert me wel. Maar ik sta liever in een kleine zaal waarvan ik zeker weet dat het werkt dan op een groot podium waar alles doodslaat.”

Tot slot: wat doet Henry met al dat tv-geld? “Ik koop vaak dingen voor mijn motor: mistlampjes, zadel, windscherm.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen