Pijnlijk voor Johnny de Mol: ‘HLF8 van de buis, opvolger staat al klaar’

Het lijkt echt over en uit voor Johnny de Mol. Zijn tv-kindje HLF8 keert na de zomer zo goed als zeker niet meer terug op tv, weet RTL Boulevard. Zijn opvolger? De relatief onbekende Manuel Venderbos.

Johnny de Mol en Manuel Venderbos © SBS 6, NPO

De talkshow HLF8 heeft nog twee volle uitzendweken gedaan. De talkshow wordt sinds het abrupte tv-afscheid van Johnny de Mol op de meeste avonden gepresenteerd door Hélène Hendriks. Na die twee weken gaat Shownieuws een vroege editie maken, maar wat gebeurt er ná de zomer? Keert HLF8 dan weer terug? Nee, meldt RTL Boulevard nu.

‘SBS 6 met opvolger’

Luuk Ikink heeft verse inside information over HLF8. “Johnny de Mol is natuurlijk gestopt met het presenteren van HLF8 en sindsdien is het lot van het programma nogal onzeker. We begrepen nu dat er hard wordt gewerkt aan een opvolger”, aldus de presentator in RTL Boulevard.

Wat zeggen de betrokkenen? “We spraken vandaag kort met presentatrice Hélène Hendriks, die Johnny vervangt, en volgens haar wordt er zeer binnenkort een beslissing genomen over de toekomst van HLF8. Toen dachten wij: we gaan even een beetje rondbellen.”

Manuel Venderbos

Dat rondje bellen was heel vruchtbaar. “Het schijnt dus dat er nu een programma op poten wordt gezet om HLF8 te gaan vervangen, dus vroeg in de avond. Daar hoort ook een presentator bij en dat zou dan gaan om Manuel Venderbos. Die zou dat programma dan gaan presenteren of misschien wel een soort sidekickrol krijgen.”

Manuel Venderbos? Wie is dat? Hij maakte jarenlang programma’s voor de EO en raakte enige tijd gheleden in opspraak toen weekblad Privé hem betrapte tijdens een stomende vrijpartij met iemand anders dan zijn eigen vrouw. Plaats delict? Zijn eigen auto. De daad zelf was niet te zien in Privé, omdat hij allemaal handdoeken tussen de ramen had geklemd.

Hete brij

Tegenwoordig rommelt Manuel wat in de marge. Naast de presentatie van de AD Mediapodcast, doet hij ook wat dingetjes achter de schermen. “Die werkt ook hier”, merkt Luuks collega Bridget Maasland op.

Luuk: “Voorheen werkte hij hier. Hij is freelancer. Hij deed wel eens wat dingen en nog steeds wel geloof ik. We hebben hem even gesproken en dan krijg je een beetje een schuchter antwoord. Vijf seconden wachten met antwoord geven en dan: ‘Ja, ik weet er niet zo goed wat van.’”

Dat zegt genoeg, aldus Luuk. “Ja, dan lult hij natuurlijk een klein beetje om de hete brij heen, dus we vermoeden dat hij daar wel iets meer van afweet dan dit. Wat het nou precies is, daar weten we het fijne nog niet van.”

Geen plan B

Voor Johnny is het natuurlijk ongelooflijk pijnlijk dat HLF8 stopt en zijn opvolger al klaarstaat, want de presentator had hier nog jaren mee door gewild. “Het was voor mij na alle reisprogramma’s tijd voor een volgende stap. Die zijn we nu aan het ingaan”, zei hij begin maart nog.

“Er is geen plan B. Het ideaal is, als het me gegeven is, om dit nog jaren te kunnen doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de tv-carrière van Johnny de Mol voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen