Johnny de Mol maakt plaats voor Shownieuws: ‘Einde carrière?’

Johnny de Mol heeft nog een dikke maand te gaan met zijn talkshow HLF8. Daarna wordt hij opgevolgd door een zomereditie van Shownieuws. “Het is voor hem toch gewoon einde carrière?”

Johnny de Mol en Tooske Ragas © SBS 6

Het lijkt erop dat Johnny de Mol de resterende vijf volle uitzendweken van HLF8 ondanks alle kritiek gewoon gaat uitzitten. Aangezien het juridische gevecht met zijn ex-verloofde Shima Kaes nog wel eens héél lang kan gaan duren, zal in de zomer waarschijnlijk bekend worden dat HLF8 vanwege lage kijkcijfers niet terugkeert voor een tweede seizoen.

Einde carrière?

Door het op lage kijkcijfers te gooien, voorkomt Johnny gezichtsverlies. BNR-presentator Jelle Maasbach verwacht echter dat het over en uit is voor de SBS 6-ster. Hij heeft de aangifte van Shima Kaes gelezen en was geschrokken. “Je ziet echt de meest bizarre details. Er zijn ook getuigen van geweest”, zegt hij in de podcast Content Wars.

Formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen daarop: “Als je leest wat er gebeurd is… Al is maar een klein deel ervan gebeurd, dan kun je je afvragen: gaat dat je redden? Zelfs ondanks het feit dat je vader een zender heeft en je een goede naam hebt in Hilversum.”

Jelle: “Ja, het lijkt mij als je dit leest: einde carrière, maar ja…”

Shownieuws

HLF8 wordt op maandag 30 mei opgevolgd door een ‘zomereditie’ van Shownieuws. De showrubriek heeft in het verleden wel vaker geëxperimenteerd met vroege edities, maar die waren eigenlijk nooit echt succesvol. Kennelijk gokt SBS 6 erop dat Shownieuws in deze tijd, waarin er enorm veel geroddeld wordt, wél eens zou kunnen gaan werken.

Mocht Shownieuws erin slagen om genoeg kijkers aan zich te binden, dan zou het natuurlijk zomaar kunnen dat SBS 6 ervoor kiest om deze vroege editie definitief in te zetten als vervanger van HLF8. Een programma waarvan je alle items ’s avonds nog een keer kunt uitzenden in de late editie is natuurlijk goedkoper om te maken dan een talkshow.

In shock

Het zou voor Johnny natuurlijk wel pijnlijk zijn, omdat hij graag nog járen door had gewild met HLF8. Kirsten Jan denkt echter dat dat niet gaat gebeuren. “Shima Kaes werd eerst een beetje afgedaan als een boze ex, maar inmiddels lijkt het toch wel wat ernstiger te zijn”, analyseert hij.

Kirsten Jan: “Ik heb in het verleden wel met Johnny gewerkt, een tijdje geleden, en heel veel mensen zijn eigenlijk altijd heel positief over Johnny. Een aardige jongen, een harde werker, dus voor heel veel mensen in Hilversum, weet ik, is dit best wel een shock. Niemand had verwacht dat dit zou gebeuren.”

Drank en drugs

Het is zonde dat Johnny zo aan de drank en drugs heeft gezeten, besluit Jelle. “Ja, ik vind het ook heftig. Ik had het niet verwacht eigenlijk. Je ziet wat drank en drugs, want dat schijnt de achterliggende reden te zijn, allemaal stuk kunnen maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws gaat het weer proberen in de vooravond. Hit of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen