Harry Mens heeft geen moeite met Ali B: ‘Hij belde nog netjes een taxi’

Harry Mens heeft weinig mededogen met de vermeende slachtoffers van Ali B. Hij wijst erop dat Ali na een van zijn vermeende verkrachtingen nog een taxi belde voor de dame in kwestie. “Dat is netjes.”

Ali B en Harry Mens © Instagram, YouTube

De misbruikrel rond The Voice of Holland maakt weinig indruk op Harry Mens, laat hij blijken in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. “Ik vind het allemaal ouwe koek. Het is al drie of vier maanden geleden gebeurd, geloof ik. Het licht gaat zachtjes uit en de tijd heelt vele wonden. We gaan zo de vakantie in en dan is het al bijna einde jaar.”

Harry verdedigt Ali

Ali B is in de veelbesproken Voice-documentaire van Tim Hofman neergezet als een roofdier dat op slinkse wijze binnen weet te dringen in de privésfeer van jonge vrouwen om hen vervolgens te misbruiken. Meerdere jongedames die hun verhaal deden, verklaarden dat hij hen na het vermeende misbruik op een taxi heeft gezet.

Eigenlijk best netjes, vindt Harry Mens. “De omstandigheden waaronder het is gebeurd… Ik bedoel: Ali B ging met een mevrouw naar bed en de praktijk is dat hij z’n best deed en zij ook d’r best deed, ze is nog even na blijven zitten en toen is ze met een taxi naar huis gegaan. Ze had ook naar het politiebureau kunnen rijden.”

Charmante rapper

Harry zet zijn vraagtekens bij de vermeende slachtoffers van Ali. “Als Ali B dan heel charmant met zo’n meisje omgaat en ze gaat met die man naar bed, dan had ze al drie keer weg kunnen lopen en dat doet ze ook niet. Dan belt hij nog netjes een taxi, van: ‘Dag schat!’”

Presentator Wilfred Genee verbijsterd: “Hij belt nog netjes een taxi?!”

Harry: “Ja, vervolgens had ze ook naar het politiebureau kunnen rijden.”

Vijf dochters

Ongelooflijk, vindt Wilfred het. “Maar Harry, je hebt vijf dochters. Als je dochters dat overkomt, dan praat je er toch ook niet zo makkelijk over?”

Harry: “Nou, mijn dochters hebben haar op de tanden hoor. Die laten zich dat niet overkomen hoor. Die gooien die kerel naar buiten voordat hij naar binnen is.”

Sébas Diekstra, die meerdere Voice-slachtoffers bijstaat – overigens niet die van Ali B, zegt: “Ja, maar Harry: dat laten overkomen… Niet iedereen reageert op dezelfde manier.”

Harry: “Dat hangt ervan af. Kijk, als je nuchter bent, gebeurt er helemaal niets. Maar ze gaan zuipen, ze gaan coke gebruiken, en dan krijg je dat soort theater.”

‘Gaat wel erg ver’

Sébas: “Ja, maar dat is dit niet, Harry. ‘Laten overkomen’ klinkt alsof je vraagt om slachtoffer te zijn. Dat gaat wel erg ver.”

Harry: “Mijn dochters hebben er geen last van.”

Wilfred: “Er zijn andere vrouwen die er wel last van hebben.”

Harry: “Die zijn dan kennelijk…”

Wilfred: “Nu ga je bijna stellen dat die vrouwen schuldig zijn aan het feit dat het gebeurd is.”

Harry: “Dat hoor je me niet zeggen, maar ze zijn bezig met hun carrière en aan de ene kant willen ze beroemd worden…”

Wilfred: “En dan moet je maar gedogen dat andere mensen daar misbruik van maken?”

Harry: “Dat zeg ik niet.”

Onempathisch

Harry vindt dat de vermeende Voice-slachtoffers zich vreemd hebben gedragen. “Ze hadden ook hun spullen kunnen pakken en niet meer meedoen. Klaar.”

Wilfred: “Ja, maar Harry, het is allemaal zo eenzijdig vanuit jouw visie. Die mensen hebben een droom en dan is die droom ook klaar, hè?”

Harry: “Dat klopt, maar wat moet je nou kiezen? Een droom of je laten beledigen?”

Sébas: “Maar Harry, dat is natuurlijk heel onempathisch geredeneerd. Die meiden kunnen op geen enkele manier weerstand bieden.”

Harry: “Dan kom je thuis, dan vertel je het tegen je vader en je moeder, dan gaat die ouwe ernaartoe en die slaat die gozer voor z’n harses en dan zegt-ie: ‘Je mag er niet meer naartoe.’ Klaar.”

Fragment

Het fragment in The Friday Move:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de uitspraken van Harry Mens schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen